Ipak se kreće! Uskoro počinje izgradnja prve faze nove bolnice na Sušaku

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija

Vlada Republike Hrvatske je na jučerašnjoj sjednici konačno dala suglasnost za početak gradnje dugo čekane bolnice na Sušaku.

Oglas

Vrijednost građevinskih radova iznosi gotovo 799,3 milijuna kuna.

Ispunjeni su i posljednji formalni preduvjeti za početak izgradnje Kliničkog bolničkog centra na Sušaku. U prvoj fazi gradit će se dječja bolnica, klinike za ginekologiju i porodništvo, termoenergetski blok te otvoreno višeetažno parkiralište.

Bolnica za majku i dijete bit će potpuno nova građevina, kao i otvoreno višeetažno parkiralište. U slučaju termoenergetskog bloka riječ je o rekonstrukciji i dogradnji građevine u kojoj se planira smjestiti termoenergetski blok s centralnom kuhinjom, servisnim pogonima i radionicama, a koji je u funkciji svih postojećih i budućih objekata koji se planiraju izgraditi na Sušaku.

Sredstva za podmirenje obveze iz ugovora osiguravaju se u državnom proračunu, pa je Vlada jučer donijela i drugu odluku kojom se daje suglasnost Ministarstvu zdravstva i Kliničkom bolničkom centru Rijeka za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna u razdoblju od 2020. do 2023. godine.

U ovoj godini za spomenuti je projekt već osigurano 150 milijuna kuna, pa će u razdoblju od 2020. do 2023. godine, država izdvojiti još ukupno 649,3 milijuna kuna. Radovi na izgradnji tprve faze trebali bi biti okončani 2023. godine.

Exit mobile version