Ipak se kreće! Uskoro počinje izgradnja prve faze nove bolnice na Sušaku

Foto: Ilustracija

Vlada Republike Hrvatske je na jučerašnjoj sjednici konačno dala suglasnost za početak gradnje dugo čekane bolnice na Sušaku.

Vrijednost građevinskih radova iznosi gotovo 799,3 milijuna kuna.

Ispunjeni su i posljednji formalni preduvjeti za početak izgradnje Kliničkog bolničkog centra na Sušaku. U prvoj fazi gradit će se dječja bolnica, klinike za ginekologiju i porodništvo, termoenergetski blok te otvoreno višeetažno parkiralište.

Bolnica za majku i dijete bit će potpuno nova građevina, kao i otvoreno višeetažno parkiralište. U slučaju termoenergetskog bloka riječ je o rekonstrukciji i dogradnji građevine u kojoj se planira smjestiti termoenergetski blok s centralnom kuhinjom, servisnim pogonima i radionicama, a koji je u funkciji svih postojećih i budućih objekata koji se planiraju izgraditi na Sušaku.

Sredstva za podmirenje obveze iz ugovora osiguravaju se u državnom proračunu, pa je Vlada jučer donijela i drugu odluku kojom se daje suglasnost Ministarstvu zdravstva i Kliničkom bolničkom centru Rijeka za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna u razdoblju od 2020. do 2023. godine.

U ovoj godini za spomenuti je projekt već osigurano 150 milijuna kuna, pa će u razdoblju od 2020. do 2023. godine, država izdvojiti još ukupno 649,3 milijuna kuna. Radovi na izgradnji tprve faze trebali bi biti okončani 2023. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja