ISTRAŽIVANJE PORTALA RIJEČANIN Anketa pokazala – 80,53% ispitanika za najavljeni model izgradnje novog Stadiona Kantrida!

Idi na originalni članak

Tri dana nakon objavljivanja ankete našeg portala vezane uz pomalo sarkastični i ironični komentar Dalibora Iskre „Ne talasaj Miško!“ možemo govoriti o reprezentativnom odazivu i uzorku ispitanika od preko tisuću ljudi, kakvog imaju i vodeće agencije za ispitivanje javnog mnijenja kada se rade anketna istraživanja naprimjer o popularnosti političkih stranaka, ili kada se putem anketa traži mišljenje javnosti o nekom referendumskom pitanju .

Oglas

U našoj anketi sa samo dva ponuđena odgovora na pitanje „Po kojem modelu izgradnje bi željeli novi stadion na Kantridi“ sudjelovalo je od 7. do 10. rujna ukupno 1012 ljudi, a njih čak 815 ili 80,53% odgovorilo je potvrdno na prvi ponuđeni odgovor „Po dosad planiranom modelu – „Social Sport“/Mišković/Volpi ulaganje“; dok je 197 čitatelja portala ili 19,47% bilo za drugi ponuđeni odgovor „Da ga sami (Grad Rijeka) platimo (kao Bazen Kantrida i Dvoranu Zamet)”.

Ovako veliki postotak odgovora u našoj anketi govori nam dvije stvari: da naše čitatelje usprkos izgradnji Trening kampa Rujevica i zamjenskog Stadiona HNK Rijeka itekako i dalje zanima problematika izgradnje novog Stadiona Kantrida (i svega što će se vjerojatno izgraditi uz njega kako bi se pogon mogao održavati i financijski pokrivati), ali i da nisu izgubili vjeru u najavljeni model investicije u izgradnju nove Kantride kakvog su još prije najavili i predstavili Gradu Rijeci predsjednik Uprave HNK Rijeka Damir Mišković i njegovi partneri iz zaklade „Social Sport“ (čitaj: Gabriele Volpi).

Podsjetimo, na komentar „Ne talasaj, Miško“ objavljen 7. rujna na našem portalu ponukao nas je nemušti napis u jednim nacionalnim dnevnim novinama koji je bez ikakvih ograda bacio poprilično ružnu sliku na cijeli razvojni projekt u kojem nogometna i ne samo nogometna riječka javnost uživa već treću godinu, u vidljivom divovskom napretku kako u sportskom, tako i u infrastrukturnom smislu, a na spomenuti napis reagirao je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na svojim web stranicama, što smo prenijeli u cijelosti.

Nadamo se da će i svi akteri ove „lijepe riječke nogometne priče“, sada kada su dobili i čvrsti, bjelodani dokaz u veliku količinu povjerenja riječke javnosti u svoje projekte (a 80,53 povjerenja javnosti je postotak za koji bi sve svjetske vlade „prodale dušu vragu“!), još čvršće i brže prionuti ostvarenju svih najavljenih pripremnih i konkretnih radnji koje će dovesti do toga da će Riječani kroz par godina zaista uživali na tribinama velebnog novog zdanja Stadiona Kantrida!

Od ideje do realizacije
Exit mobile version