Ivo Dujmić objavio: “Otkriveni su naručitelji i distributeri klevetničkog letka”

Screenshot video (Facebook)

“Danas je napokon uhvaćen distributer klevetničkih letaka koji su se posljednjih dana distribuirali širom Opatije”, priopćio je kandidat za gradonačelnika Opatije Ivo Dujmić putem objave na svom službenom Facebook profilu i putem službenog priopćenja medijima

“Distribucija je, koliko smo upoznati od strane građana, započela ovog utorka 4.svibnja na području Voloskog i šire okolice. Istoga dana predao sam policiji kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Radi se o kaznenom djelu, obzirom su distribuirani letci u kojima se lažima mene i moju obitelj prikazuje kao kriminalce, čime je počinjeno kazneno djelo klevete kažnjivo po članku 149. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona.”, poručuje i putem objave na svom Faccebook profilu Ivo Dujmić.

“Na letku se također nalaze poruke s pozivom na mržnju usmjerenu prema meni kao kandidatu za gradonačelnika, zato postoji osnovana sumnja da je počinjeno i kazneno djelo javnog poticanja na mržnju iz članka 325. stavak 1. Kaznenog Zakona.

Policija je nakon zaprimljene kaznene prijave provodila istražne radnje kako bi došla do grupe i organizacije koja je organizirala distribuciju letaka i vodila grupu, jer je potpuno jasno da pripremu, ispis i distribuciju letaka nije mogla vršiti samo jedna osoba, već je za navedeno bilo potrebno postojanje grupe i organizacije.
Niti nakon podnesene kaznene prijave, nažalost, distribucija letaka nije stala.

Distribucija je nastavljena i u danima nakon utorka – u srijedu, četvrtak i danas u petak! Jutros je distribucija započela u Ičićima te je distributer letaka napokon uhvaćen. Građani su snimili distributera i odmah dobili priznanje o naručitelju distribucije. Pozvana je policija koja je izašla na mjesto događaja i privela distributera na daljnje kriminalističko istraživanje.”, prioćio je Ivo Dujmić.

“Moram priznati da sam tužan što ovo dijelim sa građanima, ali smatram da građani moraju znati istinu jer ovo nije Opatija kakvu poznajemo i kakva treba ostati. Opatija ovakvu prljavu kampanju još nije nikada vidjela. S druge strane, zadovoljni smo što će ta negativna kampanja valjda napokon stati jer je policija uhitila distributera pamfleta smišljenog u radionici laži. Kriminalističko istraživanje je u tijeku prema organizaciji koja stoji kao autor i naručitelj, a nakon što je distributer izravno priznao tko je naručitelj!”, zaključio je Dujmić.

VIDEO objavljen na službenom profilu Ive Dujmića u kojem uhvaćena osoba direktno imenuje osobu “koja joj je to dala” – SDP-ova Fernanda Kirigina.

Ne treba sumnjati kako će ova objava izazvati potres ogromnih razmjera na političkoj sceni u Opatiji ali i daleko šire, a vrlo brzo može se očekivati i reakcija prozvane strane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari