PORUKE U POŠTANSKIM SANDUČIĆIMA

Ivo Dujmić podnio kaznenu prijavu: “Klevetničkim letcima se lažima mene i moju obitelj prikazuje kao kriminalce”

“Na letku se nalaze poruke s pozivom na mržnju usmjerenu prema meni kao kandidatu za gradonačelnika”, priopćio je danas Ivo Dujmić

Ivo Dujmić, aktualni gradonačelnik Opatije i kandidat za još jedan mandat na toj funkciji, medijima je odaslao priopćenje vezano za danas podnesenu kaznenu prijavu “protiv nepoznatog počinitelja, vjerojatno grupe ili organizacije”

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Drage sugrađanke i sugrađani,

proteklih dana mnogi od vas su u svojim poštanskim sandučićima pronalašli klevetničke letke u kojima se lažima mene i moju obitelj prikazuje kao kriminalce, čime je počinjeno kazneno djelo klevete kažnjivo po članku 149. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona.

Na letku se nalaze poruke s pozivom na mržnju usmjerenu prema meni kao kandidatu za gradonačelnika, zato postoji osnovana sumnja da je počinjeno i kazneno djelo javnog poticanja na mržnju iz članka 325. stavak 1. Kaznenog Zakona.

Upravo sam zato podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Policija će provoditi istražne radnje kako bi došla do grupe i organizacije koja je organizirala distribuciju letaka i vodila grupu, jer je potpuno jasno da pripremu, ispis i distribuciju letaka nije mogla vršiti samo jedna osoba, već je za navedeno bilo potrebno postojanje grupe i organizacije.

Na kraju osobama i svojim protukandidatima koji su isto organizirali, a koji će se jako dobro prepoznati, poručujem da Opatijci već poznaju svog gradonačelnika te im je dosta laži i podvala.

Teškim optužbama, lažima i napadom na obitelj ne dolazi se na ovu odgovornu dužnost Gradonačelnika. Takva negativna kampanja provodi se samo u nedostatku lidera i rješenja za Opatiju. Jer kada nemate ljude i rezultat koji se može ponuditi za nastavak razvoja, onda preostaju samo ovakvi očajnički potezi.

Mi ćemo i dalje voditi pozitivnu kampanju, uz program za razvoj, za svakog čovjeka i za svaku obitelj. Iza nas stoje ispunjena obećanja, konkretan program uz rezultate i vidljivi napredak Opatije.”, stoji u priopćenju koje je potpisao kandidat za gradonačelnika Opatije Ivo Dujmić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari