Ivona Milinović izbačena iz HDZ-a zbog šovinističkih izjava

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Do isključenja gradske vijećnice iz stranke došlo je jednoglasnom odlukom Časnog suda primorsko-goranskog HDZ-a

Sada su to svojom odlukom priznali i sami HDZ-ovci, gradska vijećnica Ivona Milinović kroz svoje je djelovanje u javnom prostoru Rijeke i PGŽ posljednjih godina nanijela toj stranci više štete nego koristi, prvenstveno svojim – malo je reći – “nespretnim” izjavama u osnovi šovinističkog sadržaja.

Ivona Milinović s neodržane sjednice Odbora za manjine ponovno zatražila ostavke od drugih

Na takvo (političko) djelovanje na jednom širem riječkom prostoru građani naprosto nemaju “sluha”, što se odražava i na izborne rezultate političkih stranaka pa se “deradikalizirani” HDZ desetljećima bori da “shvati” i prilagodi se takvome okruženju kroz djelovanje svojeg riječkoga ogranka. No posljednjih mjeseci svojim neodmjerenim izjavama Ivona Milinović bacila je godine njihovih nastojanja u prah, premda se nekoliko puta javno ispričala ako je ikoga uvrijedila svojim izjavama, kako je rekla, “izvučenima iz konteksta”.

Odbor riječkoga Gradskog vijeća smjenjuje Ivonu Milinović, leđa joj okreće i HDZ, ona napada Obersnela!

Stoga je i odluka Časnog suda primorsko-goranskog HDZ-a na prijedlog riječkog HDZ-a  o isključivanju Ivone Milinović iz članstva stranke – očekivana. Takav rasplet situacije mogao se i očekivati kada je i sa samog vrha stranke, kroz nekoliko izjava predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, javno osuđeno govorenje Ivone Milinović o “Srbima i vrbama” ali i još neke izjave koje je i sama Ivona Milinović kasnije kroz medije pokušala “pojasniti” odnosno relativizirati njihovo značenje.

Plenković osudio izjavu riječke HDZ-ovke! Milinović za RTL: ‘Kajem se. Manjine su naše bogatstvo’

Ivona Milinović i dalje tvrdi da su njezine izjave “izvučene iz konteksta” – sve do ovog najnovijeg raspleta njezine sudbine u HDZ-u, izjavljivala je da ne očekuje daljnje stegovne mjere u stranci, nakon što je – uoči njezine najavljene smjene s mjesta predsjednice Odbora gradskog vijeća za nacionalne manjine – sama podnijela ostavku na tu dužnost.

Ivona Milinović podnijela ostavku na mjesto predsjednice riječkog Odbora za nacionalne manjine

Uzdala se i u početak predsjedničkih izbora odnosno unutarstranačke izbore, no pokazalo se da je ipak “premala riba” u HDZ-ovoj mreži kako bi izbjegla očekivanu odluku stranke – njezino isključivanje iz HDZ-a.

I Petra Mandić (MOST) smatra da Milinović treba dati ostavku na apsolutno sve funkcije

Još je nepoznato što će Ivona Milinović učiniti glede svog mandata vijećnice u Gradskom vijeću Grada Rijeke dobivenim na izbornoj listi HDZ-a te u kojem smjeru će se razvijati njezina politička karijera. Ako uopće postoji mogućnost da ju nastavi nakon ove odluke njezine dosadašnje stranke…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari