Ivona Milinović: “Mogu mene iz HDZ-a, ali HDZ iz mene nikako!”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Donedavna članica HDZ-a i gradska vijećnica reagirala je objavom na svome Facebook profilu na vijest o “navodnom izbacivanju iz HDZ-a

Odlukom Časnog suda primorsko-goranskog HDZ-a a na prijedlog riječkog HDZ-a Ivona Milinović isključena je iz članstva stranke. Takav rasplet situacije se očekivao, no za to – prema njezinim vlastitim riječima – Ivona Milinović je saznala – iz medija.

Ivona Milinović izbačena iz HDZ-a zbog šovinističkih izjava

Stoga se Ivona Milinović o tome izjasnila na svome Facebook profilu, a njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

Drage prijateljice i prijatelji, drage članice i članovi HDZ-a, drage Hrvatice i Hrvati, hvala vam od srca na vašim pozivima i porukama podrške. U ovom trenutku ne mogu vam reći mnogo o mom navodnom izbacivanju iz HDZ-a, budući sam za isto saznala iz medija, još nisam primila nikakvu službenu obavijest. Ono što mogu obećati jest da kakav god bio ishod, nastaviti ću u svom političkom radu promicati demokršćanske i državotvorne vrijednosti. Kao gradski vijećnik nastaviti ću upozoravati na klijentelizam i korupciju na svim razinama, te se pridržavati programskih načela HDZ-a dr. Franje Tudjmana. To su birali birači HDZ-a na lokalnim izborima i nemam ih pravo iznevjeriti. Mogu mene iz HDZ-a, ali HDZ iz mene nikako ?
Članicama i članovima HDZ- poručujem, ne bojte se! Nemojte posustati u borbi za svoje ideale, nemojte pognuti glavu, nemojte biti poltroni. To nije HDZ kakav je dr. Tudjman sa utemeljiteljima HDZ-a stvarao. Dr. Tudjman i hrvatski branitelji borili su se za demokraciju i pluralizam. Naša je zadaća da nastavimo hrabro promicati te vrijednosti, vrijednosti za koje su mnogi hrvatski sinovi položili svoje živote.“, napisala je Ivona Milinović.

Nakon ove njezine objave na društvenim mrežama razvila se i mini-rasprava o njezinoj političkoj budućnosti. Spomenuta je mogućnost njezina eventualnog angažmana u stranci Akcija mladih, na što je u svome komentaru čelnika riječkog ogranka te stranke i gradski vijećnik Andrej Briščik, rezolutno odgovorio: “Nema šanse! Molbu za učlanjenje nije uputila, a i da ju uputi, bila bi u startu glatko odbijena!”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari