OGLASIO SE STOŽER

Iz Austrije tvrde da su na Zrću najmanje 94 zaražena. Dabo: ‘Manipulirate brojkama’

Foto: Pixsell

Nakon što je iz Austrije jučer stigla vijest da su najmanje 94 njihova državljana, koja su partijala na Zrću, zaražena koronom, uz tvrdnju da su se zarazili na festivalu na Zrću, oglasio se Stožer civilne zaštite Grada Novalje.

Austrija: Najmanje 974 zaraženih nakon festivala na Zrću

Naime, zdravstveni uredi austrijskih saveznih pokrajina objavili su sljedeće: u Gornjoj Austriji je zabilježeno 18, u Donjoj 38, u Salzburgu pet, u Štajerskoj 22, u Koruškoj šest i u Tirolu pet osoba koje su se nedvojbeno zarazile tijekom festivala Austria Goes Zrće, koji se od 17. do 24. srpnja održavao na plaži Zrće na Pagu, prenosi Index.hr.

Dodano je kako brojke iz saveznih pokrajina Beč, Gradišće i Voralberg još nisu dostavljene te da zdravstveni uredi smatraju da bi broj zaraženih mogao biti mnogo veći.
Dalje, iz ureda za odnose s javnošću savezne pokrajine Donja Austrija, se tvrdi da je na festival iz Austrije doputovalo preko 19.000 osoba.

VIDEO DANA:

“Manipuliraju brojkama”

Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je press konferenciju na kojoj je Ivan Dabo kazao da Austrijanci manipuliraju brojkama.

Dabo je kazao da na festivalu nije bilo 19 tisuća austrijskih državljana, a to je potvrdila i direktorica Turističke zajednice Grada Novalje Marina Šćiran Rizner.

“Do 16. srpnja prosječna brojka gostiju iz Austrije je bila 1200. 22. srpnja je bilo 2800 austrijskih turista, a oni čak nisu svi bili festivalski gosti”, rekla je onda.

Organizator putovanja na festival kazao je da je za festival prodano oko 7500 karata.

Na pressici su kazali i da su svi gosti festivala testirani prilikom odlaska, neki i ranije  te da je bilo pozitivnih. Dio je poslan u karantenu, dio je otišao svojim kućama.

Među njima nije bilo austrijskih državljana: među 16 pozitivnih bili su njemački, talijanski, švicarski i državljani Luksemburga.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views