Iz Fužina stiglo ozbiljno upozorenje! “Izletnici, nemojte ovo raditi!

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ne budite sebični, štiteći sebe nemojte ugrožavati druge, pozivaju iz Fužina

Oglas

VIDEO DANA: 

Sve veći trend migracija zbog korona virusa SARS-CoV-2 zamjetan je na području općine Fužine. U taj kraj su ovih dana nahrlile grupe izletnika i obitelji s djecom koje, između ostaloga, na području Fužina imaju kuće za odmor.

Time se u manjim sredinam narušava kvalitetno provođenje protuepidemijskih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja koje nalaže nacionalni Stožer civilne zaštite jer na području općine poglavito prebiva rizična skupina, stariji i onemoćali.

„Molim sve posjetitelje koji su posjetili područje općine Fužine na oprez i odgovornost te izbjegavanje bliskog osobnog kontakta na otvorenom i zatvorenom prostoru kako bi se učinkovito provodile mjere zaštite od korone virusa, sukladno naputcima stručnih službi.“ – poručio je David Bregovac, načelnik općine Fužine, svim posjetiteljima općine.

Zdravstvena zaštita žitelja općine Fužine ovisi o liječniku obiteljske medicine, a u borbi protiv korona virusa prva linije obrane je KBC Rijeka što dodatno otežava ovu situaciju, posebno kada se stariji žitelji, njih oko šest stotina, izlažu nepotrebnim rizicima. Lokalna zdravstvena skrb se, uslijed nastalih rizika, ne može nositi s potencijalnim posljedicama koje se trebaju minimalizirati kvalitetnom protuepidemijskom zaštitom.

David Bregovac, vidno zabrinut zbog utjecaja korona virusa na žitelje općine Fužine i posjetitelje koji obilaze ovaj kraj, pozvao je Stožer civilne zaštite za jasnije definiranje odluke provođenja protuepidemijskih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja u pogledu lokalnih i nacionalnih, proljetnih, migracija kako bi kvalitetno izbjegli nepotrebne rizike i učinkovito suzbili korona virus.

„Drage građanke i građani, znam da nas sve ovo proljetno vrijeme mami na izlaske, posjete prirodi, no moramo se strpiti i zaustaviti pandemiju kako bismo ubrzo imali sigurnu i slobodnu zonu od korona virusa na području cijele Hrvatske! Zaštitimo naše starije, zaštitimo svoje obitelji strogim, a jasnim mjerama distanciranja te dosljednim provođenjem higijene. Pomognimo našim zdravstvenim djelatnicima koji neumorno rade na način da smanjimo broj oboljelih i zajednički, odgovornim ponašanjem, iskorijenimo korona virus.“ – zaključio je Bregovac.

Exit mobile version