NEOBIČAN APEL

Iz HNK Ivana pl. Zajca zavapili: “Pomozite nam donacijama – za opstanak Kazališta!”

Idi na originalni članak
Foto: Mateo Levak/Riportal

Unatoč koroni i teškim vremenima, apel se ipak doima pomalo neobičnim u svjetlu činjenice da se djelovanje i program Kazališta redovno i obilato financiraju iz gradskog proračuna

Oglas

Iz HNK Ivana pl. Zajca javnosti je putem njihovog službenog Facebook profila upućen apel u kojem mole publiku da im pomogne – opstati!

Unatoč pandemiji i posljedičnoj krizi te zaista teškim vremenima, apel se doima ipak pomalo neobičnim u svjetlu činjenice da se djelovanje i program Kazališta redovito i obilato financiraju iz gradskog proračuna, a nije tajna da se neki gostujući izvođači, ali i sami članovi kuće, mogu podičiti obilatim honorarima za neke redovne i izvanredne programe i aktivnosti.

Apel Iz HNK Ivana pl. Zajca prenosimo u cijelosti:

OPSTANAK U HNK IVANA PL. ZAJCA

Poštovana publiko,

Gotovo svaku večer, već desetljećima, izlazimo pred vas na pozornicu riječkog Kazališta jer vaš aplauz i podrška razlog su postojanja HNK Ivana pl. Zajca.

Riječka je publika oduvijek snažno podupirala svoje kazalište i pomagala u obnovi zgrade i produkciji programa.

Danas, zbog epidemioloških mjera smijemo koristiti upola manje mjesta u gledalištu po izvedbi, a i brojnoj našoj stalnoj publici se financijska situacija i sigurnost promijenila te više nisu u mogućnosti dolaziti u kazalište.

Kao i mnoga kazališta u svijetu, pandemija je i vaše i naše riječko Kazalište dovela do ruba opstanka. Premda smo svi zahvalni prije svega Gradu Rijeci, dakle u prvom redu građankama i građanima Rijeke, što nam omogućuju da radimo i stvaramo, troškovi produkcije programa pokrivaju se najvećim dijelom iz prihoda od prodaje programa. Zahvaljujući programu Europske prijestolnice kulture, još mjesec dana uspijevat ćemo izvoditi predstave i koncerte koji bi nam bili teško dostupni i u “normalnim” godinama, a potpuno nezamislivi u godini u kojoj su već do sada prihodi od prodaje programa smanjeni za preko 60%.

▪️Stoga vas molimo da, ukoliko ste u mogućnosti, uz kupovinu pretplate ili ulaznice na našoj blagajni, pridodate određeni iznos koji će biti zabilježen kao donacija i upotrijebljen isključivo za produkciju kazališnih programa ove sezone.

Svaki donirani iznos je važan, bit će evidentiran i moći ćete provjeriti za koji trošak produkcije programa je korišten.

Ukoliko biste željeli darovati i donaciju neovisno o ulaznicama i pretplatama, to će biti moguće uplatom na žiro-račun:

HNK Ivana pl. Zajc Rijeka
IBAN: HR2623600001102027960
poziv na broj: datum uplate.

Vjerujemo da ćemo zajedno prebroditi i ova teška vremena kad se Kazalište bori za opstanak i od srca vam zahvaljujemo na svakoj pomoći!“, stoji u objavi koju potpisuju Renata Carola Gatica, ravnateljica Hrvatske drame; Maša Kolar, ravnateljica Baleta;
Giulio Settimo, ravnatelj Talijanske drame i dr.sc. Marin Blažević, intendant.

Na ovaj neobičan apel tek očekujemo komentare osnivača Kazališta – Grada Rijeke, ali i riječke javnosti.

Exit mobile version