IZ KBC-a RIJEKA O MILI: KBC Rijeka pruža maloj pacijentici pravodobnu i sveobuhvatnu medicinsku skrb

Ponukani mnogobrojnim upitima, o slučaju djevojčice Mile Rončević oglasili su se iz riječkog KBC-a

Njihovo priopćenje javnosti prenosimo u cijelosti:

Temeljem upita za slučaj oboljele djevojčice, obavještavamo vas da KBC Rijeka pruža maloj pacijentici pravodobnu i sveobuhvatnu medicinsku skrb sukladno europskim smjernicama za liječenje pedijatrijskih leukemija.

Djevojčica je hospitalizirana u Klinici za pedijatriju KBC Rijeka zbog recidiva (povrata) rijetke vrste leukemije od 27. veljače ove godine.

Zbog nepovoljnog odgovora na standardnu terapiju, konzultirani su europski eksperti i preporučena terapija druge linije.

Lijek klofarabin je nabavljen i čeka se odluka roditelja za njegovu primjenu. Učinjeno je pretraživanje Svjetskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i pronađena tri potencijalna darivatelja iz Sjedinjenih Američkih Država, Italije i Njemačke.

Trenutno je hrvatski registar u kontaktu s američkim registrom radi potvrdnih testova.

Regulatorni okviri nam priječe iznošenje detaljnijih informacija vezanih uz liječenje, a sukladno Zakonu o zaštiti prava pacijenata.”, stoji u priopćenju riječkog KBC-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari