PRIPAZITE NA LJUBIMCE

Iz riječkog azila pozivaju na oprez! Sezona je borovog prelca koji može nauditi ljudima i psima

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Svake se godine, početkom proljeća, u našoj županiji pojavljuje mnogo slučajeva pasa koju su bili u kontaktu s borovim prelcem, tvrde iz Azila za pse ”Društvo za zaštitu životinja Rijeka”. 

Oglas

Kao što vidite iz slike, reakcija nije nimalo bezazlena; oticanje njuške, očiju, jezika, pojačano slinjenje, bol, promjene na jeziku koje u velikom broju slučajeva dovode do nekroze i otpadanja dijela jezika samo su neki od simptoma koji se pojavljuju.

Borove prelce  gotovo je nemoguće izbjeći, pas čak i ne mora pojesti gusjenicu da bi došlo do reakcije. Budući da gusjenice izbacuju otrov kao aerosol, odnosno raspršivač, dovoljno je da pas prođe kraj nje ili je poliže pa da dođe do alergijske reakcije.

VIDEO DANA:

Pripazite na svoje pse, pokušajte izbjegavati šetnju borovom šumom u ovo doba godine i šećite pse isključivo na povocu kako bi vam bili blizu i kako bi mogli pratiti što njuškaju, kažu iz riječkog azila.

Sigurno nitko ne želi ovo priuštiti svom psu, a ponekad je dovoljan samo trenutak nepažnje i pseće radoznalosti da se desi veoma neugodan problem kako za psa, tako i za vlasnika.

Exit mobile version