DA NE BI BILO ZABUNE

Iz riječkog VIK-a upozorili: Korištenje vode iz hidranta bez odobrenja je krađa. Pozvali građane da prijave zlouporabe!

Hidranti, kojih je na širem riječkom području 6405, služe isključivo za protupožarnu zaštitu te održavanje funkcionalnosti sustava javne vodoopskrbe odnosno zdravstvene ispravnosti vode za piće.

Kako ističu u Komunalnom društvu Vodovod i kanalizacija, ‘korištenje vode iz hidranata za privatne namjene nije dopušteno te pozivamo korisnike da pitku vodu koriste isključivo iz vlastitih priključaka spojenih na vodoopskrbnu mrežu’.

Napomenuli su kako se korištenje vode iz hidranta bez odobrenja isporučitelja vodnih usluga smatra neovlaštenim korištenjem usluge javne vodoopskrbe u kojem slučaju isporučitelj ima pravo od neovlaštenog korisnika tražiti naknadu štete.

VIDEO DANA:

Pozivaju se stoga građane da, ukoliko primijete neovlaštenu upotrebu vode iz hidranata na vodouslužnom području KD VIK-a, nazovu broj telefona 051/353-222 ili pišu na e-mail adresu pr-info@kdvik-rijeka.hr, odnosno pozovu policiju i podnesu kaznenu prijavu zbog krađe vode.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari