OBJASNIO POSTUPANJE

Video |Iz Rijeke se također koordinira traganje i spašavanje na moru posade havariranog talijanskog broda

Idi na originalni članak

‘U ovom slučaju uključeno je bilo šest brodova, dva remorkera, a sad su trenutno tri komercijalna broda’. Pogledajte video!

Oglas

Edo Šarunić, voditelj Nacionalne središnjice traganja i spašavanja na moru gostovao je u RTL-u DanasMajom Brkljačom. Govorio je o havariji na moru te o potrazi za talijanskim mornarima nakon nesreće tegljača.

Pojasnio je kako po pozivu zovu Lučku kapetaniju, pomorsku policiju i Obalnu stražu. Uz pomoć radarskog sustava vide i druge brodove i po potrebi i njih zovu.

“U ovom slučaju uključeno je bilo šest brodova, dva remorkera, a sad su trenutno tri komercijalna broda. Tamo je i ‘Danče’ od Lučke kapetanije Dubrovnik. Bio je i brod obalne straže Italije, a tamo je zrakoplov koji pretražuje. Noćas, kad je spašen jedan čovjek, on se ukrcAo na brod ‘Split’, a cijelu noć su tragali helikopteri s termovizijskim kamerama. Zrakoplov Hrvatske periodički je od jutros na terenu”, tvrdi.

Upitan tko će nastaviti potragu za posadom zaključuje: “Cijela je posada talijanska, brod je talijanski, sigurno će noćas oni tragati”. Pogledajte video!

Exit mobile version