PROBLEM DIVLJIH SVINJA

Izletnici i biciklisti – oprez! U nedjelju iznad Kostrene lovci će obilaziti teren i goniti divlje svinje

Photo: Srecko Niketic/PIXSEL

Problem divljih svinja na području Kostrene posljednjih je mjeseci nešto manje izražen, no problem divljači u naseljenim mjestima ne jenjava i s njime se bore brojna okolna mjesta i gradovi. 

S ciljem kontrole populacije divljači na  području Kostrene, Lovačko društvo Jelen Čavle redovito organizira obilaske i provodi terenski nadzor te po potrebi organizira izgone i uklanjanje divljači.

Jedan takav obilazak terena od strane pripadnika LD Jelen organizirat će se u nedjelju 6. studenoga 2022. u vremenu od 7 do 11 sati na lovnom području od Ivanja prema Mažerima i Trim stazi (kod radio stanice).

“Tijekom provođenja akcije nije preporučljivo kretati se i boraviti na prostorima kojima će se kretati lovci, naročito na pješačkim i biciklističkim stazama u gornjim dijelovima Kostrene te puštati kućne ljubimce da se kreću bez nadzora.”, upozorili su iz Općine Kostrena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari