U VILI ANGIOLINI

Galerija | Izložba “Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-ovim listama” otvorena u Hrvatskom muzeju turizma

U Hrvatskom muzeju turizma sinoć je otvorena prva gostujuća izložba nakon potpunog preuređenja Vile Angioline naziva “Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-ovim listama” Etnografskog muzeja iz Zagreba.

Izložba je nastala 2011. godine. Realizirana je zahvaljujući rezultatima dugogodišnjeg rada čitavog niza stručnjaka koji su u suradnji s lokalnim zajednicama te nositeljima tradicijskih znanja i vještina od 2009. godine do danas uspješno nominirali dvadeset i jedan kulturni fenomen s područja Republike Hrvatske na tri UNESCO-ove međunarodne liste svjetske nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Izložba je postigla velik uspjeh gostujući na sveukupno 44 lokacije u 15 zemalja te je privukla više od pola milijuna posjetitelja. Godine 2023. izvršen je njen redizajn u nekoliko izvedbenih inačica.

Povod za ovu izložbu u Hrvatskom muzeju turizma je i Međunarodni dan muzeja koji se održava 18. svibnja pa će toga dana svi posjetitelji imati besplatan ulaz. Ulaz u Muzej, inače je besplatan i za sve stanovnike s područja grada Opatije, osobe s invaliditetom, studijske grupe, hrvatske branitelje te članove muzejskih udruženja. Izložbu možete razgledati do 9. srpnja ove godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari