IZLOŽBA NA KORZU Od Guvera preko Dolca do Benčića – kroz povijest Muzeja moderne i suvremene umjetnosti

Na postamentima na Korzu postavljena je izložba koja prikazuje presjek značajnih trenutaka iz povijesti riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, od 1948. godine do danas

Uoči otvaranja novog prostora Muzeja moderne i suvremene umjetnosti čija je prva faza uređenja u Benčiću završena, te retrospektivne izložbe Toma Gotovca koja je sastavni dio programa Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020., odnosno programske linije Doba moći, u petak je na riječkom Korzu, na postamentima ispred gradske uprave, postavljena izložba „Od Guvera preko Dolca do Benčića (Iz povijesti Muzeja moderne i suvremene umjetnosti)“.

Izložba se može razgledati od 15. do 24. rujna a prikazuje presjek značajnih trenutaka iz povijesti ovog Muzeja od 1948. godine do danas.

Također, izložba prikazuje umjetnike koji su obilježili djelovanje ove institucije – Miroslav Kraljević, Krsto Hegedušić, Boris Cvjetanović, Vlasta Delimar, Vlado Martek, Nives Kavurić-Kurtović te brojne druge.

Izložbom je prikazano 28 selektiranih umjetničkih radova

Uz navedeno, izložbom je prikazano 28 selektiranih umjetničkih radova spomenutih umjetnika – skulpture, slike, fotografije, video radovi i umjetničke instalacije – a koji se nalaze u muzejskoj zbirci.

Izložba „Od Guvera preko Dolca do Benčića“ ujedno je uvertira i poziv Riječanima i Riječankama na otvorenje novih prostora Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Benčiću, gdje je završena prva faza uređenja MMSU-a, te velike retrospektivne izložbe Tomislav Gotovac: Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte koja će biti otvorena 22. rujna 2017. u 20.00h u MMSU-u u Benčiću, Krešimirova 26c.

Izložba je ujedno poziv na otvorenje novih prostora Muzeja u Benčiću

Foto. Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari