SUĆUT OBITELJI BANDIĆ

IZRAZIO SUĆUT Župan Komadina otkrio doživljava li Bandića kao pozitivca ili negativca u političkom smislu

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Komadina je rekaoda se Bandiću ne može poreći činjenica da je bio veliki radnik i da su mu upravo to građani honorirali glasajući za njega na lokalnim izborima.

U izjavi medijima župan Komadina istaknuo je: „Živio je da bude gradonačelnik i umro je kao gradonačelnik. Milana sam poznavao više od četvrt stoljeća još od transformacije Saveza komunista u SDP pa do današnjih dana. Zajedno smo bili u dva predsjedništva SDP-a Hrvatske dok nije krenuo svojim putem. Bio je sigurno osebujan, kontroverzan, ali ako se za nekog može reći da je bio „homo politicus“ onda je to bio on“.

Komadina je dodao da se Bandiću ne može poreći činjenica da je bio veliki radnik i da su mu upravo to građani honorirali glasajući za njega na lokalnim izborima.

„Građani su često znali reći da će glasati za svog Mikija. Percepcija je bila da je Miki svemoguć, svugdje je stizao, svugdje je obećavao, i tako su ga ljudi doživljavali. Uostalom, dobivao je izbore, a kontraverzan je bio. Njegov model funkcioniranja i obnašanja vlasti u posljednje vrijeme teško da možemo ocijeniti pozitivnim“, naglasio je Komadina dodavši da su se njegovom smrću promijenile okolnosti nadolazećih izbora u Zagrebu te da će mnogi koji su svoju kampanju gradili protiv Milana Bandića sada morati promijeniti pristup.

„Sada je utakmica tko što nudi, a ne tko je protiv koga“, rekao je Komadina.

Upitan doživljava li Bandića kao pozitivca ili negativca u političkom smislu Komadina je rekao: „Imao je uspona i padova, ali definitivno je bio politički čovjek, naravno, sa svime što to nosi. Kada se gledalo na Zagreb, naglasak je uvijek bio na samom Milanu Bandiću. Sada definitivno dolazi novo vrijeme“, zaključio je Komadina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari