Galerija | ​Izviđači donijeli „Betlehemsko svjetlo“ i u PU primorsko-goransku

Ove godine izviđači su preuzeli Betlehemsko svjetlo u Linzu i donijeli ga u Zagreb otkuda su ga s katoličkim skautima preuzeli te ga u Rijeci prenose po svim katoličkim crkvama, kao i državnim institucijama

U sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske u Rijeci i ove je godine zasvijetlilo „Betlehemsko svjetlo“. Taj simbol mira, nade i prijateljstva donijeli su predstavnici Saveza izviđača Rijeke, a dočekao ih je zamjenik načelnika Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar s ostalim djelatnicima.

Savez izviđača Rijeke izabrao je i ove godine PU primorsko-goransku kao mjesto dolaska „svjetla“ uz druge javne institucije poput Hitne medicinske pomoći, JVP Rijeka, Sveučilišta u Rijeci, PGŽ i dr.

Tom prigodom zamjenik načelnika Dizdar je zahvalio izviđačima naglasivši da smo u policiji počašćeni što možemo primiti Betlehemsko svjetlo koje predstavlja simbol mira i nade te pobjede svjetla nad tamom.

Policijski kapelan Kristijan Gerbic također se zahvalio svim izviđačima i katoličkim skautima koji predano njeguju tradiciju prijenosa svjetlosti, a koje je više nego potrebno današnjem svijetu u kojem traju ratovi, posebice u ovo adventsko vrijeme kako bi uz nadu i vjeru donijelo i mir te ljubav svim ljudima dobre volje.

Inače, inicijativa Betlehemskog svjetla pokrenuta je u Austriji u okviru dobrotvorne misije za djecu s teškoćama i osobe u potrebi na božićnu večer 1986. godine.
Jedna televizijska gledateljica je darovateljima poklona kao zahvalu odlučila pokloniti svjetiljke umjesto božićnih darova čime je pokrenula neprekinuti lanac mira, nade i empatije za svakog čovjeka, a osobito za bolesne i osobe u potrebi.

U Hrvatsku zahvaćenu ratom prvi put je u prosincu 1992. godine Betlehemsko svjetlo iz Austrije donio tadašnji premijer Nikica Valentić.

Ove godine izviđači i katolički skauti preuzeli su Betlehemsko svjetlo u Linzu koje je stiglo iz Izraela i donijeli ga u Zagreb otkuda su ga preuzeli te ga u Rijeci tradicionalno prvo izlože u Kapucinskoj crkvi pa se onda prenosi po svim katoličkim crkvama u gradu i okolici, kao i u državnim institucijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari