EVO ŠTO KAŽE O RIJECI

Video | Japanka Akari Obo pronašla je svoj dom u Rijeci: “Učim hrvatski već 3 godine, a ni čakavština mi nije strana”

Prije nešto više od tri godine, Akari Obo je zamijenila rodni grad na jugu Japana Rijekom.

”Upoznala sam svog muža u Japanu, on je Hrvat i tako sam se preselila u Rijeku. Otkada živi u Rijeci, u Japanu je bila jednom, a njena obitelj posjetila ju je u Hrvatskoj. Kaže kako je iz Japana najviše nedostaje hrana, a od hrvatrskih jela najdraža joj je kotlovina, koju i sama često priprema. Odrasla je u gradu Myazaki, a kaže kako je sretna što Hrvatska nije područje sklono potresima poput Japana, piše Kanal Ri.

U japanskim školama često imaju vježbe kako postupati u takvim situacijama, ali na sreću nikada nije doživjela teži potres. Kaže kako je u Rijeci upoznala i nekoliko Japanaca koji aktivno sudjeluju u kulturnom i društvenom životu grada. Ističe kako su ljudi u Rijeci vrlo topli i dragi i pomažu jedni drugima. Hrvatski uči već tri godine, ali strana joj nije ni čakavština. Akari na svom kanalu redovito objavljuje videe u kojem prikazuje svoju svakodnevicu u Hrvatskoj. Iako kaže kako se ovdje život potpuno razlikuje od onog kojeg je imala u Japanu, svoju budućnost vidi baš ovdje.

Cijeli razgovor pogledajte u videoprilogu Kanala Ri.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari