JE LI MOGLO BOLJE? Dio Riječana negoduje zbog izgleda štandova na Korzu 

Foto: Arsen Miletić

Izlagači na sajmu „Domaće je domaće“ ovih dana nemaju sreće s „riječkim vremenom“ – kišom! – ali izgledom najveće gradske šetnice nije sretan ni jedan dio Riječana

Oni, naime, smatraju kako je rješenje s pokrivanjem štandova ceradama nedopustiv estetski grijeh prema opjevanoj ljepoti riječkog Korza. Kako je ovogodišnji sajam „Domaće je domaće“ izuzetno velik, štandovi se protežu velikim dijelom Korza pa je za kišnog nevremena prizor u cerade zaogrnutih štandova još “dojmljiviji” i za mnoge – ružan.

Pitanje je koliko su po ovom pitanju mogli učiniti organizatori, Udruga branitelja proizvođača “Panonija” a koliko Grad Rijeka, pokrovitelj ove sajamske manifestacije. Kako je Korzo sve više i sve češće poprište raznoraznih sajamskih manifestacija, možda ne bi bilo loše razmisliti o investiranju u neke riječkim vremenskim prilikama prilagodljivije kućice s planiranom zaštitom od kišnog nevremena.

Ovako, štandovi zaista odaju pomalo otužan dojam za kišnog nevremena, prekriveni raznobojnim cerada koje se jedva otimaju naletima jake južine.

Sajamska manifestacija “Domaće je domaće u Rijeci” održava se do 15.ožujka a okuplja male proizvođače domaćih proizvoda proizvedenih na tradicionalan i ekološki prihvatljiv način iz svih djelova Lijepe Naše. Manifestacija se prvi put provodi u Rijeci, a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke. (Fotogalerija OVDJE)

Riječ je o proizvođačima poznatih hrvatskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju i druge regije.

Foto: Riječanin

Građanima Rijeke i Primorsko- Goranske Županije predstavlja se 50-ak izagača iz svih djelova Hrvatske, a posjetitelji i turisti na riječkom Korzu mogu kupovati proizvode svaki dan od 8-21 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari