GLAZBENA POSLASTICA

Jedinstveni zvuci tradicije: U Kuću Halubajskega Zvončara stiže Etno-ton festival!

Foto: Instagram/Kuća halubajskega zvončara

Prava mala glazbena poslastica stiže u Kuću halubajskega zvončara! Riječ je o glazbenom festivalu nazvanom Etno-ton koji se održava 5. i 6. srpnja, a koji će na pozornici u parku Kuće halubajskega zvončara okupiti glazbenike koji u svom radu njeguju tradicionalne glazbene izričaje ili koriste tradicijske instrumente, no pritom nastoje biti zanimljivi, suvremeni i aktualni.

Prvi dan Etno-tona, obilježit će nastup etno skupine Veja – hrvatskog world music sastava usmjerenog na istraživanje istarske tradicijske narodne glazbe i izvođenje iste u suvremenijim aranžmanima korištenjem raznih tradicijskih instrumenata iz cijelog svijeta, kao i nastup Zorana Majstorovića, poznatog jazz glazbenika, gitarista i multiinstrumentalista koji će zajedno s Aleksanderom Ipavcom, jednim od najboljih regionalnih harmonikaša halubajskoj publici prezentirati šarolik glazbeni program s elementima lokalne tradicionalne glazbe.

Na drugom danu Etno-tona nastupit će Elis Lovrić, glumica i kantautorica poznata po svojim pjesmama na labinjonskoj čakavici i lokalni kvartet Giipuja, koji povezuje etno glazbu Istre i Kvarnera sa suvremenim jazzom. Program Etno-tona sufinanciran je od strane Ministarstva kulture i medija Republike

Hrvatske, a ulaznice je moguće kupiti u Kući halubajskega zvončara i na portalu www.mojekarte.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari