PREDIVAN POGLED

Jednom fotkom pokazao zašto je bolje studirati u Rijeci: ‘Ne shvaćam zašto toliko mladih ide u Zagreb’

Foto: MojFaks/ Nikola Zec

Odabir fakulteta predstavlja veliki korak za svakog budućeg brucoša, jer će mu grad u kojemu odluči studirati biti novi dom sljedećih nekoliko godina.

Kada biraju koji fakultet upisati, budući brucoši moraju mnogo toga uzeti u obzir. Osim onoga što ih privlači i što bi željeli raditi u budućnosti, bitno je uzeti u obzir i lokaciju sveučilišta, predispozicije za zapošljavanje nakon završetka studija, studentski standard u gradu i slično, piše MojFaks.

Student Nikola Zec jedan je od hrvatskih najutjecajnijih mladih poduzetnika, javnosti poznat po svojim projektima poput startupa WorldFood Box i Gooders Newsa, a dobio je i priznanje poslovnog tjednika Lider, koji ga je uvrstio na svoju listu uspješnih poduzetnika ’30 ispod 30′.

Nikola je nedavno na svojim društvenim mrežama objavio prekrasnu fotografiju sunca, mora i kave uz opis: “Moj odgovor svima koje zanima zašto sam upisao Ekonomski u Rijeci, a ne u Zagrebu”.

Poznata poslovica kaže kako slika govori više od tisuću riječi, a toga je i Nikola bilo svjestan kad je objavio ovaj prekrasni pogled u kojemu uživa dok uči.

VIDEO DANA:

“Faksiranje na moru je puno ljepše, a i kvalitetnije”

“Nikad mi nije bilo jasno zašto ljudi toliko hrle u Zagreb na faks kad je ‘faksiranje’ na moru puno ljepše, a i kvalitetnije”, kaže nam Nikola.

Da sve ne bi ostalo samo na lijepim fotografijama, čini se da je i kvaliteta studija na nivou. “Za svoj faks imam samo riječi hvale. Nikada nije bilo većih problema, a predavanja su vrlo kvalitetna”, kaže za MojFaks ovaj student i poduzetnik te napominje kako je vrlo zadovoljan programom koji se nudi na Ekonomskom fakultetu u Rijeci na kojemu studira.

Nikola ima samo riječi hvale za svoje Sveučilište, program i profesore. “Manje je studenata, pa se profesori više posvete svakom studentu”, kaže nam Nikola i dodaje da su i njegovi kolege vrlo zadovoljni svojim izborom mjesta studiranja.

“I menza na kampusu ‘Trsat’, ne može se opće usporediti sa zagrebačkim menzama”, hvali Nikola i studentski restoran te napominje kako studenti imaju opciju uzimanja hrane za van.

“Sveučilište u Rijeci bi moglo postati vodeće sveučilište u Hrvatskoj”

Ovaj mladi poduzetnik koji se okušao i u studiranju u Valenciji u Španjolskoj prošle godine, ima viziju rasta svog sveučilišta. 

“Mislim da bi Sveučilište u Rijeci moglo postati vodeće sveučilište u Hrvatskoj. Ekonomija u Rijeci je također započela i suradnju s Ekonomskim fakultetom u Ljubljani koje je jedno od najpriznatijih sveučilišta u Europi. Uz to, profesori koji predaju, stvarno imaju široko znanje i iskustvo te navedeno znanje kontinuirano prenose studentima. Fakultet nam je u potpunosti renoviran prošle godine, dovode nam vodeće stručnjake na kolegije, radi se dosta u praksi”, nabraja sve benefite za MojFaks.

No, njemu je najbitnije to što profesori studente podržavaju u izvannastavnim aktivnostima, i projektima. “Oni su mi mentori na svakom koraku. Kada god nešto ne bih znao u poslu, netko od profesora bi se angažirao i preporučio mi nekog tko ima odgovor na moje pitanje”, kaže Nikola Zec i šalje primjere komunikacije sa svojim profesorima koji mu daju savjete i za njegov posao.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari