MAŠKARANA DOGAĐANJA

JELENJE Dolazi nova vlast! Načelnik Marčelja predaje ključeve Općine

Usprkos novom normalnom, mjerama i svemu što nas ograničava, Jelenske maškare kažu da slobodno možete biti nenormalni, pogotovo od 17. siječnja kada će načelnik Marčelja ključeve Općine predati Čargonja Marinotu.

Dakle, od 17. siječnja pa sve do 2. ožujka  na snazi će biti posebna Odluka nove vlasti o nužnim mjerama i preporukama radi sprečavanja probijanja mesopusne barijere.Odluku ćemo prenijeti u cijelosti:

”Čim Novi Načelnik primi ključeve u ruke, nova će vlast brižnog Pustića optužiti i objesiti na najviši stup u Općini, neka ga svi dobro vide. Tamo će visiti sve do 2. ožujka, a onda mu se loše piše. Tko želi sudjelovati 17. 01. na dizanju Pustića ili 02.03. na suđenju – može, ali svaki pojedinac neka se ne okuplja. Pogotovo ne bez maske” poručile su Jelenske maškare.

Isto tako javljaju da Balinjerade neće biti. ”Sve ideje i forcu čuvajte za drugo leto. Drugo leto Balinjerada na ³ !!!” kazali su.

VIDEO DANA:

Javili su se i Grobnički Dondolaši.

Jelenjska sela obahajaju 15.01.

Za one kojima je slučajno promaknulo, i za ovu godinu tiskali su kalendar sa humanim ciljem. 50,00 kuna kolika je cijena kalendara donacija je Dječjoj bolnici Kantrida.

Veliko je srce Dondolaša, a svoju ljubav prema običajima, tradiciji, svom kraju i čakavštini svakodnevno njeguju prenoseći je na svoju djecu. Upravo se to vidi na fotografijama, tri generacije dondolaša na jednom kalendaru.

Grobnički Dondolaš sa svim nabrojenim vrlinama, zasluženo je simbol  Grobnišćine. U udruzi se rodila i realizirala ideja o postavljanju siluete Dondolaša u obje grobničke općine. Veselimo se što će nas silueta Dondolaša u prirodnoj veličini sa info pločom na hrvatskom i engleskom jeziku i u Čavlima i u Dražicama podsjećati na mesopust i zvonjavu, a putnike namjernike informirati o njihovu postojanju i svrsi.

Grobnički Dondolaši najavili su Svečano postavljanje siluete u Dražicama za dan 22.01. Istog dana zvoniti će na Črnom kamiku.

I što reći. Sve maske su dozvoljene i poželjne u bilo koje doba dana i noći i na bilo kojem mjestu.

”Budi što želiš.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari