ZDRAVSTVENI TURIZAM U OPATIJI

Jesen u Opatiji; Nordijske šetnje, zdravstveni programi i humanitarna utrka

Prepoznatljiva po svojoj stoljetnoj tradiciji zdravstvenog turizma, Opatija vas i ove jeseni poziva da se pridružite novom ciklusu nordijskog hodanja u okviru projekta „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“.

Nordijske šetnje povijesnim stazama Opatije u organizaciji Turističke zajednice grada Opatija u suradnji s KŠR Gorovo održavat će se svake subote od 16. rujna do 16. prosinca. Šetnje predvode licencirani vodiči nordijskog hodanja te su za posjetitelje osigurani štapovi za nordijsko hodanje. Šetnje započinju u 10 sati s okupljanjem ispred Ville Angioline, a predviđene rute šetnji uključuju čarobno šetalište Lungomare, šumsko šetalište Carmen Sylva te Put mlekarice prema Veprincu.

Nordijske šetnje i ove su godine dio projekta „World Wellness Weekend“ koji se diljem svijeta održava ovoga vikenda, od 15. do 17. rujna u više od 140 zemalja svijeta. Šetnja rutom Carmen Sylva ove subote posvećena je Opatijskom sportskom danu koji se, već desetu godinu za redom, održava u sportskoj dvorani Marino Cvetković. Ovim se projektom Turistička zajednica grada Opatija pridružila obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana te promociji sporta i poticanju mladih na bavljenje sportom, a manifestacija je ušla i u kurikulum škole za opatijske osnovce.

Zdravstvenu i sportsku ponudu Opatije ove jeseni upotpunjuje i manifestacija „Dani srca u Opatiji“ u organizaciji Thalassotherapije Opatija, a pored brojnih programa ističe se humanitarna utrka „Trčimo za srce“. Utrka će se održati u subotu, 30. rujna sa startom u 10 sati na opatijskoj Slatini. Utrka promovira fizičku aktivnost, brigu o zdravlju srca, ali pruža i priliku za uživanje u predivnom ambijentu Opatije. Obzirom da je riječ o utrci humanitarnog karaktera, prihodi ostvareni od kotizacija donirat će se Udruzi Srce za nju.

„Opatija – Oaza zdravlja i wellnessa“ projekt je kojim se nastoji promovirati zdraviji i aktivniji način života, a nudi različite aktivnosti usmjerene na zdravlje, sport i rekreaciju. Ovoga ljeta u sklopu projekta prvi puta je bio organiziran iskustveni tečaj uspravnog veslanja na dasci – SUP Experience, a u prosincu nas očekuje i adventska utrka Veprinac Vertical.

Uz šetnje i sportske programe, u projekt „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ uključeni su i brojni opatijski hotelijeri, kao i spa & wellness centri, koji nude posebne pogodnosti i tretmane svojim posjetiteljima. Više informacija na https://www.visitopatija.com/opatija-oaza-wellnessa

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari