HTRVATSKE CESTE: 'TAKO MORA BITI'

Video | Jeste li se već naviknuli na visoke metalne ograde na prometnicama na Krnjevu? Stižu na još neke lokacije u Rijeci!

Hrvatske ceste postavile poručuju da su napravljene sukladno propisima

Na nekoliko lokacija u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji Hrvatske ceste postavile su ili još uvijek postavljaju zaštitne ograde.

Visoke metalne ograde postavljene su na nogostupima na raskrižju Zvonimirove, Liburnijske i Zametske ulice na Krnjevu.

“Ograde nisu tako visoke nego su napravljene sukladno propisima koji nalažu koje visine moraju bit i kakvog izgleda moraju biti”, rekao je Goran Rački iz Hrvatskih cesta za Kanal RI.

A moraju biti, odnosno visoke su, 120 centimetara.

“Materijal je željezo cinčano, znači klasična ograda koja se proizvodi, nikakva specijalna. Cijeli projekt je rađen na nivou Hrvatske, nije rađen samo isključivo za ovu lokaciju. Ukupna cijena je 67 milijuna kuna na nivou Hrvatske”, objasnio je Rački.

Ograde i prometna signalizacija postavljaju se na utvrđenim opasnim mjestima na prometnicama kojima upravljaju Hrvatske ceste.

“Odlično za nas pješake, ja sam stalno po terenu tako da je to odlično jer svakakvih iskreno ljudi ima i sklisko je tako da je dobro da su to postavili, trebali bi na više mjesta”, rekla je jedna Riječanka.

Djelatnici poslovnih prostora, pored postavljene ograde, ne dijele isto mišljenje.

“Zbog dostave, stranke nam dolaze tu, tu su velike vage, salamoreznice, to je sve preko 30, 40 kila, sve se mora nositi nekamo, a mjesta jednostavno nema – tako da nam ograda radi velike probleme”, govori nam Kristijan koji na ovoj lokaciji radi 13 godina.

Što se tiče ostalih lokacija u Rijeci, u Krešimirovoj ulici kod podvožnjaka ispod željezničke pruge, radi se željezničko-cestovni prijelaz.

Nove ograde postavljene u Rijeci imaju vertikalne šipke, upravo kako bi se spriječilo da se pješaci penju preko njih ili se provlače. Cilj je tako pješake usmjeriti na sigurne pješačke prijelaze, poručuju iz Hrvatskih cesta, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari