MASKE SVUDA OKO NAS

Video | Jeste li spremni za Noć vještica? Pogledajte kako su se Riječani maskirali! Rijeka ima i najstrašniji lift

Vještice, vampiri, zombiji i druga čudovišta noćas će prošetati gradom – razlog je Noć vještica

Ivan I Livio spremni su za najstrašniji dan u godini.

“To je maska jednog rock benda, grupe Kiss. Svidjela mi se jako maska pa sam se odlučio za nju.”, kaže Livio Turković za Kanal Ri.

Zabave povodom Noći vještica održat će se po cijelom gradu pa tako i u Klubu mladih gdje je organizirano rezbarenje bundeva, šminkanje lica i još mnoge druge aktivnosti.

“Mi smo Erasmus studenti i evo pripremamo se za Noć vještica rezbareći bundevu. Zabavno nam je, ima nas iz Španjolske, Afganistana, Ukrajine.”, kaže Gerard iz Španjolske.

Izbor maske varira o dobi – neki traže vampire, a neki pjevače iz poznatih metal bendova.

“Definitivno kosturi vladaju rijekom navečer. Uz kosture tu su i vampiri i različite spodobe iz mraka. Mlađi većinom biraju neke metal pjevače i nešto što specifično njihovo. Al tu ima i zombija, Jokera….”, kaže make-up umjetnica Ivana Baričević.

Noć vještica u nekim je državama čak proglašena praznikom.

“Obilježavamo ga na sličan način, osim što kod nas djeca ne idu u školu nego ostaju sa svojim obiteljima kod kuće, ali sve ostalo je isto.”, dodaje Španjolac Gerard.

Velika zasluga za proširenje proslave Noći vještica pripisuje se filmskom redatelju Johnu Carpenteru koji je snimio istoimeni horor, donosi Kanal Ri..

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari