SVE DO KRAJA RUJNA

Još par dana do zatvaranja Adamićeve, promet ‘seli’ u ulicu Riva: Riječani poručuju, nećemo se nervirati

Nova regulativa trajat će najmanje do kraja rujna. Više u video prilogu!

Ovog vikenda, u noći sa subote na nedjelj, zbog radova na rekonstrukciji sustava odvodnje za sav promet zatvaraju se Adamićeva i Skarpina ulica. Velik je to izazov za Riječane.

“Ne znam, Rijeka je ionako sva raskopana i ništa ne funkcionira u prometu, nećemo se nervirati, barem ne puno”, poručila je Ines za Kanal Ri.

Da bi se spriječilo prelaženje preko kolnika u Ulici Ivana Zajca, po sredini kolnika postavit će se fizička barijera. Četverotračni promet ulicom Riva noćas se svodi na dvotračni, čime prestaje i mogućnost parkiranja u toj ulici.

“Pa ne vidim u čemu je problem, kao da je problem pustiti negdje dalje auto, stvarno ne vidim da je problem malo prošetati gradom”, rekla je Božica.

Osim što će se ulicom Riva voziti dvosmjerno, izmjestit će se i autobusna stajališta kao i pješački prijelazi.

Radovi u Adamićevoj ulici su složeni zbog guste mreže podzemnih instalacija. Kako bi se očuvala gradska baština, za dogradnju sustava odvodnje koristit će se mikrotuneliranje, dok će radovi na vodoopskrbi i sanitarnim kolektorima biti izvedeni klasično, kopanjem rova. S obzirom na to, na gradilištu neće biti vidljivih aktivnosti i puno radnika.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari