IZBOR KRALJICE KARNEVALA

Još samo dva dana do maškaranog spektakla u Dvorani mladosti

Počeo je jubilarni četrdeseti po redu Riječki karneval, a manifestacija Izbor kraljice Riječkog karnevala i primopredaja ključa Grada najbolji je uvod u brojna karnevalska događanja pred nama

Ovog petka u Dvorani mladosti s početkom u 20 sati očekuje nas pravi maškarani spektakl, a Riječki karneval dobiva novu Kraljicu, 26. po redu, koja će se Meštru Sandiju pridružiti u „vladanju“ gradom sve do Pepelnice 22. veljače. Dora Pilepić, aktualna kraljica Riječkog karnevala nakon duge tri godine skinut će zlatni plašt i svojoj nasljednici predati krunu, a koja će u narednoj godini prezentirati Riječki karneval na najbolji mogući način.

Na ovogodišnjem Izboru za kraljicu Riječkog karnevala snage će odmjeriti sedam kandidatkinja s izvrsno uvježbanom koreografijom.

U petak će na pozornicu izaći Linda Colnar iz karnevalske skupine Grobničke štrige, Kristina Vlastelin iz karnevalske skupine Zijat, sost, tancat i pit, Laura Božović iz karnevalske skupine Škrljevske maškari, Dora Blažević iz karnevalske skupine Puntarske užance, Maja Babin iz karnevalske skupine Draške maškare, Dorotea Maršanić iz karnevalske skupine Mesopusna kumpanija „Grad Grobnik“ i Đenis Ćepulo iz karnevalske skupine Lošinjski karneval.

Uz Izbor kraljice Riječkog karnevala, tradicionalno se nagrađuje i najbolji scenski nastup karnevalske grupe koja sudjeluje u nastupu svoje kandidatkinje, a nakon proglašenja nove Kraljice Riječkog karnevala tisuće maškaranih ljudi željno očekuje primopredaju “gradskog ključa”. Gradonačelnik Rijeke predaje ključ Meštru Karnevala i vrijeme ludila može početi. Od tog trenutka maškare će vladati gradom, svi problemi ostaju zaboravljeni… Vladaju maske koje ne skrivaju, već otkrivaju radost života, pjesme, ljubavi…

Zabava je zagarantirana, jer bogati kulturno-zabavni program vode omiljeni voditelji Josip Krmpotić i Robert Ferlin uz goste iznenađenja.

Karte za Izbor kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada u prodaji su online na portalu mojekarte.hr po cijeni od 5 eura, a moći će se kupiti i sat vremena prije početka programa u petak ispred Dvorane mladosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari