TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

Jubilarna Lovrečeva: Krk slavi 500 godina sajma uz Gipsy Kingse, Parni Valjak i Petra Grašu!

500 godina Krčkog sajma – Lovrečeve – bit će to kolovoz za pamćenje 

Krčki sajam ili Lovrečeva, manifestacija koja se svake godine tradicionalno održava od 8. do 10. kolovoza, ove godine slavi jedinstven jubilej – 500 godina postojanja!

Turistička zajednica Grada Krka i Grad Krk organizatori su ove tradicionalne manifestacije s atraktivnim i raznovrsnim programima koji privlače tisuće domaćih i inozemnih posjetitelja svih generacija. Centralni je sadržaj Lovrečeve sajam autohtonih proizvoda i predstavljanje tradicijskih zanata i vještina uz prikaz srednjovjekovnih borbi i organizaciju tematskih radionica. Lovrečeva danas predstavlja uzbudljivi vremeplov koji evocira duh vremena krčkih knezova Frankopana, odnosno sajma najvjerojatnije srednjovjekovnog podrijetla koji je 1524. godine iznova odobren te u Krku organiziran povodom blagdana sv. Lovre, stasavši sve do danas u jedinstvenu turističku atrakciju. 

Jubilej će biti obilježen najbogatijim programom dosad, kao i novim atraktivnim sadržajima, a o tome svjedoči lista sjajnih glazbenika koji će nastupiti na velikoj pozornici na krčkoj rivi. U sklopu aktualne svjetske turneje „El Origen“ dolaze Grammyjem nagrađeni Gipsy Kings predvođeni legendarnim Andréom Reyesom, koji predstavljaju najveću atrakciju. Bit će to večer za pamćenje ispunjena flamenko i rumba melodijama, bezvremenskim hitovima poput „Bamboleo“, „Volare“ i „Djobi Djoba“ koji su oblikovali glazbenu scenu i osvojili srca slušatelja diljem svijeta. 

Sličan ugođaj možemo očekivati sva tri dana jer će se na pozornici na rivi izmjenjivati sjajna glazbena imena: Petar Grašo, Parni valjak sponsored by Valamar Riviera, ponajbolji europski Coldplay tribute band – Liveplay, popularni DJ Luca Montecchi zadužen za veliki disco party, a navedenima će se priključiti i majstori zabave Infinity Band Croatia. 

„Čast nam je i zadovoljstvo što ove godine Krčki sajam slavi jedinstven jubilej – 500 godina postojanja. Domaćim posjetiteljima, ali i turistima iz svih krajeva svijeta pokazat ćemo ono najbolje od krčke tradicije, uz izvrstan glazbeni program, kako i priliči ovako značajnoj obljetnici! Trodnevna manifestacija obilovat će raznolikim programom za sve generacije pa vjerujemo kako je pred nama Lovrečeva koja će se dugo pamtiti!” – poručila je direktorica TZG Krka, Ivana Kovačić.

Programi su besplatni za sve posjetitelje!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari