U SUBOTU FEŠTA U DRAŽICAMA!

Galerija | Jutarnjom šetnjom od Dražica do Rijeke obnovljeno sjećanje na grobničke ‘mlikarice’

Divan je to način sjećanja na ove vrijedne žene i njihov težak život. U subotu navečer od 19 sati na Trgu Mlikarice u Dražicama slijedi svečana priredba i fešta njima u čast!

Gužva na središnjem trgu i cjelodnevno druženje uz kulturno-umjetnički program svake godine pokazuje da sjećanje na naše mlikarice ne blijedi.

Više od desetljeća manifestacija “Feral ki j’ pušćal sinjal”, pokrenuta od strane Dine Peloza, u čast svim mlikaricama s Grobnišćine i okolnih mjesta, nudi izuzetan i bogat program a svim požrtvovnim ženama u čast. Velika fešta nastavlja se velikim glazbenim koncertom do duboko u noć!

POPODNEVNI PROGRAM NA TRGU MLIKARICE

18,00 h – Turnir u briškuli i trešeti za umirovljenike
18,00 h – Štandovi domaćih OPG-ova
19,00 h – POČETAK MANIFESTACIJE
svečana priredba
kulinarski dvoboj DORIS VLAH i LUKA DANČULOVIĆ
nastup DUŠKO JELIČIĆ DULE i BONACA,
KUD ZVIR i Linda Colnar pjesnički opus u spomen VLASTI JURETIĆ (čita Cvetana Linić) uz pratnju prof. SLAĐANA ČOLOVIĆ (gitara)
20,30 h – JEDEMO ZDRAVO
Mini mljekara Veronika i OPG Frankulin (kanapei sa sirom i štrudla od sira)
22,00 h – VELIKA FEŠTA: KOKTELSI i trio VOX
VODITELJICA PROGRAMA: IRENA GRDINIĆ

Privremena trasa: Vozni red za vrijeme Mlikarice

Zbog održavanja manifestacije “Mlikarica 2022.” u centru Dražica ove subote 23.07.2022 godine, zatvara se glavna prometnica kroz Dražice. Privremena trasa kojom će prometovati linija 12 je identična onoj u vrijeme održavanja sajma. Više na: https://www.jelenje.hr/privremena-trasa-vozni-red-za-vrijeme-mlikarice/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari