PITANJE NA AKRUALNOM SATU

Kada i kako će se konačno urediti Klobučarićev trg?

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

‘U izradu projektne dokumentacije moraju biti uključena sva javna tijela, prije svega Konzervatorski odjel Ministarstva kulture’, rekao je gradonačelnik Filipović

Na jučerašnjem Aktulanom satu 23. sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke Ivana Prica (SDP) je postavila pitanje o tome što se događa s Klobučarićevom trgom u Rijeci, kada će se i što će se tamo realizirati?

Gradonačelnik Marko Filipović je odgovorio kako je Klobučarićev trg bio više puta predmet rasprave na Gradskom vijeću, a doneseni su i određeni zaključci vezani prvenstveno uz arheološka istraživanja.

“U prijedlogu proračuna za sljedeću godinu bit će predviđena sredstva za izradu projektne dokumentacije za uređenje trga. Temeljem postojećeg DPU taj je trg za sada uređen u jednom dijelu, izgrađena je jedna zgrada i bila predviđena knjižnica.

Temeljem postojećeg DPU predviđeno je da se ova sadašnja otvorena površina može urediti kao trg i za tu će svrhu biti predviđena sredstva za projektiranje. U svakom slučaju, u izradu te projektne dokumentacije moraju biti uključena sva javna tijela, prije svega Konzervatorski odjel Ministarstva kulture koji će se morati očitovati o uređenju trga.”, odgovorio je gradonačelnik Filipović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari