KAKAV SPEKTAKL U RIJECI: Ariston Proballet iz Sanrema u utorak pleše na ritmove Pink Floyda i Bacha!

Riječ je o neoklasičnom baletu na glazbu jednog od najvećih skladatelja Johanna Sebastiana Bacha te najpoznatijih rock izvođača

Ariston Proballet iz talijanskog Sanrema u utorak 4. srpnja 2017. gostuje na Riječkim ljetnim noćima, kada će s početkom u 20 sati u HNK Ivana pl. Zajca izvesti svoju hit predstavu Rock Bach koncert

Riječ je o neoklasičnom baletu na glazbu jednog od najvećih skladatelja Johanna Sebastiana Bacha te najpoznatijih rock izvođača.

Fuzija je potpuna – koreograf Marcelo Algeri spojio je klasičnu i rock glazbu te klasični i moderni pokret u Balanchineovom stilu, jer je i ideja ove baletne trupe da njihove predstave govore jezikom mlađe generacije koji se može stvoriti i razumjeti kroz ples.

Očekuju vas neodoljiva energija i snažan ritam uz pokret bez predrasuda na glazbu legendarnih grupa Pink Floyd i Deep Purple, te ozbiljna izvedbena preciznost vrhunske klasične tehnike na špicama uz Bachove note.

Koreografija proizašla iz takve glazbe puna je brzih klasičnih pokreta, čistih linija, dinamičnih izmjena, ali i kontrastnih koreografskih pokreta modernog plesnog vokabulara.

Rock Bach koncert se, poput života, sastoji od crnog i bijelog, klasičnog i modernog, jutra i noći, strastvenosti i liričnosti. CRNO ne podrazumijeva bezbojno, već snažno i sposobno upiti sve druge boje. BIJELO se pleše na svevremensku glazbu Bacha punu osjećajnosti, elegancije i kristalne jasnoće.

Repertoar Ariston Proballeta sastoji se od 40 klasičnih, neoklasičnih i modernih baleta, na glazbu od Verdija, Chopina, Prokofjeva do Morriconea i Glassa, a njihova se gostovanja protežu cijlom Europom, SAD-om, Rusijom. Njihovi ravnatelji su priznati baletni umjetnici Sabrina Rinaldi i Marcello Algeri.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views