OKUPLJANJE KOD PLODINA

Kako bi Hartera mogla izgledati u budućnosti? Saznajte to danas na predstavljanju rezultata projekta Kvartera

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U ponedjeljak 5. listopada bit će predstavljeni rezultat projekta Kvartera, koji zajednički provode udruga Urbani separe, DeltaLab – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam Sveučilišta u Rijeci, Centar za umjetnost i urbanistiku iz Berlina (ZK/U Berlin), međunarodna mreža CityToolbox i Goethe-Institut Kroatien, kao dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u sklopu programskog pravca Slatko i slano.

Rezultati se odnose jednogodišnje aktivnosti od kojih su najvidljivije bile javna događanja tijekom cijelog ljeta 2020. pod nazivom U Harteru na Kvarteru.

Predstavljanje počinje u 16 sati kod Plodina u Ružićevoj ulici odakle se kreće u vođenu prezentaciju po zoni projekta – Vodovodnoj i Ružićevoj ulici te samoj Harteri.

17 sati u maloj hali Marganova bit će održan razgovor o vizijama budućeg korištenja unutarnjih i vanjskih prostora Hartere te neposrednim planovima za budućnost utemeljenima na rezultatima projekta i s njima povezanim uvidima.

Prisustvo u razgovoru potvrdili su gradonačelnik Rijeke g. Vojko Obersnel, direktorica tvrtke RIJEKA 2020 Irena Kregar Šegota i programska direktorica RIJEKA 2020 Emina Višnić te predstavnici gradskih odjela, Goethe-Instituta Kroatien i Sveučilišta u Rijeci.

U projektu Kvartera sudjeluju brojne riječke organizacije, udruge, građanske inicijative i pojedinci i pojedinke, a popis zasad uključuje Galeriju Kortil HKD-a na Sušaku, Skateboard klub Kvarner, Kreativni kolektiv Kombinat, Pčelarsku udrugu Milutin Barač, Savez udruga Molekula (RiUse centar), Tranzicijsku inicijativu Rijeka, Caffe bar Skradin, Radio Rožu, Kvart za 5 i Urban Hartera Climbing Crew, čiji će predstavnici također nazočiti događanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari