SVE PREMA ZAKONU

Kako se kao maturant u Rijeci možete učlaniti u student servis? Ovo su pravila u četiri najveća sveučilišna grada!

Idi na originalni članak
Foto: Riportal

Za maturante uskoro završava ljetni rok državne mature, a do objave rezultata i upisa na fakultete ostat će još nekoliko tjedana. Neki od njih iskoristit će to vrijeme za povremeni rad ili rad u sezoni. Pa su ovih dana česta pitanja mogu li se, u trenutku kada još imaju status maturanata, učlaniti u student servis. Odgovor je – da.

Oglas

Iako još formalno nisu upisali fakultet te nemaju status studenta, poslove putem studentskog ugovora i prema pravilima Zakona koji uređuje područje studentskog rada, mogu obavljati i maturanti. Prava temeljem Zakona o obavljanju studentskih poslova maturant može ostvarivati najdulje tri mjeseca od završetka školske godine u kojoj je završio srednjoškolsko obrazovanje. Ono što također trebate imati na umu jest da ugovor podižete na početku obavljanja posla.

Provjerili smo kako se oni već sada mogu učlaniti u student servise u četiri najveća sveučilišna grada – Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

SC Zagreb

Iz SC-a Zagreba naglašavaju da svi kandidati prije učlanjenja trebaju provjeriti imaju li osnovno zdravstveno osiguranje te da se učlaniti možete samo osobno.

Maturantima je za učlanjenje potrebno:

SC Split

Maturanti koji se žele učlaniti u student servis SC-a u Splitu trebaju dostaviti sljedeće:

SC Rijeka

U student servis SC-a Rijeka moguće je učlaniti se na šalterima na Kampusu ili putem maila studentservis@scri.uniri.hr, a tako je potrebno sve dokumente skenirati.

Kako stoji na web stranici SC-a Rijeka, za učlanjenje učenika završenog srednjoškolskog obrazovanja potrebno je:

SC Osijek

I iz SC-a Osijek pojašnjavaju da se učlanjenje vrši samo osobnim dolaskom u SC i to do 14 sati. Također, maturanti se ondje mogu učlaniti samo ako imaju dogovoren pisao i znaju sve uvjete rada.

Dokumenti potrebni za učlanjenje u SC Osijek:

Kako dodatno stoji u napomeni, kod učlanjenja maloljetne osobe roditelj mora potpisati suglasnost i to osobno u Student servisu ili ovjerenom izjavom kod javnog bilježnika da su suglasni da njihovo maloljetno dijete radi posredstvom Studentskog servisa, piše srednja.hr.

Exit mobile version