POTRESNA ISPOVIJEST

”Kako smo preživjele holokoaust?” Danas se u Rijeci održava promocija potresne knjige o sestrama iz Auschwitza

Foto: Unsplash

“Mi, djevojčice iz Auschwitza” potresna je ispovijest sestara Andre i Tatiane Bucci, koje su kao djevojčice od četiri i šest godina iz Rijeke preko tršćanskog logora Rižarna, odvedene sa obitelji u koncentracijski logor Auschwitz II – Birkenau.

Sestre Bucci dvije su od pedesetero djevojčica i dječaka koji su preživjeli taj logor smrti u kojem je stradalo preko 230 tisuća djece iz cijele Europe

Prisutnima će se uvodno obratiti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je i potaknuo inicijativu za objavu knjige na hrvatskom jeziku, dok će o knjizi govoriti prof.dr. Ivo Goldstein, Ines Grgurina, prof. povijesti u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji te urednik hrvatskog izdanja knjige Dragan Ogurlić. Sestre Andra i Tatiana Bucci prisutnima će se obratiti video porukom.

Promociji će prisustvovat i zamjenici gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i Nikola Ivaniš, te zamjenik župana Primorsko – goranske županije Petar Mamula, a za javnost će biti dostupna online!

Svi zainteresirani promociju knjige će moći uživo pratiti na portalu www.mojarijeka.hr.

Hrvatsko izdanje knjige “Mi, djevojčice iz Auschwitza” s podnaslovom “Naša ispovijest: Kako smo preživjele Holokaust”, objavljeno je potkraj 2020. u riječkoj Nakladi Val u prijevodu Tvrtka Klarića (uvod) i Vanese Begić te lekturi Ivane Marinčić i redakturi Nele Valerjev Ogurlić. Knjiga je originalno pod naslovom “Noi, bambine ad Auschwitz” objavljena 2019. godine u talijanskoj kući Mondadori te je potom doživjela izdanje na njemačkom, a sada i na hrvatskom jeziku.

Knjigu je objavila riječka izdavačka kuća Naklada Val pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko – goranske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari