KRATKO I SNAŽNO

KAOS U 10 MINUTA Riječku regiju pogodilo snažno nevrijeme, srušeno puno stabala, vatrogasci pozvani na intervencije

Foto: Riportal

Baš kao što su meteorolozi i najavili i upozorili, Rijeku i širu okolicu oko 16 sati pogodilo je snažno grmljavinsko nevrijeme

Grmljavinsko nevrijeme trajalo je relativno kratko, oko 10 minuta, no praćeno snažnim, olujnim vjetrom i velikom količinom kiše donijelo je mnogobrojne opasnosti i probleme u prometu.

U Rijeci je širom grada na kolnike popadalo puno stabala koje je polomio ili iščupao olujni vjetar. Tek čekamo vijesti o eventualno izbijenim šahtama.

Foto: Riportal

Na kontejnerskom terminalu na Brajdici se urušila jedna od dizalica, javljaju nam čitatelji.

Foto: Aron R.

Uglavnom, u Rijeci je na 10 minuta došlo do prave vremenske apokalipse o čijim ćemo posljedicama izvještavati tijekom poslijepodneva u nastavku ove objave.

Kako smo već javljali, snažna oluja već je danas pogodila sjeverni dio pokrajine Lombardije a nevrijeme je polako ali sigurno došlo do Hrvatske.

Prije toga prošlo je kroz Sloveniju koja je također izdala crveni alarm.

“Poduzmite mjere samozaštite i djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih tijela. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti”, upozorava DHMZ.

DHMZ ne isključuje ponavljanje ovog scenarij do kraja petka, a nažalost prognoza nije puno bolja ni za subotu: “Lokalno su u subotu 22. srpnja mogući izraženiji pljuskovi a vjerojatnost grmljavine je veća od 60 posto”, poručuju iz DHMZ-a.

Foto: Čitatelj

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari