OVOG ČETVRTKA

KASTAV Dani otvorenih vrata u sklopu projekta SeniORNI

Pozivaju se svi da prisustvuju danima otvorenih vrata u sklopu projekta SeniORNI, kojeg provodi Grad Kastav u suradnji s Udrugom umirovljenika i starijih osoba Kastav i Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka. U sklopu otvorenih vrata održat će se javna tribina ‘Sigurna starost je društvena odgovornost’ i radionica ‘Sukob generacija – kako ga prevladati?’.

Na javnoj tribini nam se možete pridružiti ovaj četvrtak 20.04.2023. u Gradskoj vijećnici Grada Kastva s početkom u 11:00 sati. Kroz ovu tribinu povezat će se razne društveno relevantne teme koje ugrožavaju sigurnost ljudi starije životne dobi, njihovih obitelji i cijele zajednice. Cilj tribine je pružiti informacije koje nam mogu pomoći da ostanemo aktivni, zaštićeni i sigurni u društvenim odnosima.

Tako će prof. dr. sc. Marissabell Škorić i studentica administratorica Pravne klinike Paula Bratović s Pravnog fakulteta u Rijeci predstaviti usluge i rad Klinike za besplatnu primarnu pravnu pomoć. Javni bilježnik Martina Sušanj Peršić izložiti će predavanje ‘Načini raspolaganja imovinom s posebnim osvrtom na oporuke i ugovore o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju’. Nakon koje će policijski službenici za prevenciju Robert Rožić i Denis Trojanović iz Prve policijske postaje održati izlaganje ‘Starije osobe kao žrtve kaznenih djela’ gdje će upozoriti na najčešće kaznene prevare na starijim osobama.

Prim. Helena Glibotić Kresina iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo izložit će predavanje ‘Zlatno doba života’ kako bi se usmjerili na sve pozitivne aspekte treće životne dobi, a psihologinja Tamara Eskić iz Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav govorit će o tome kako društveni odnosi mogu spriječiti institucionalizaciju i koliko je važno ostati povezan s drugima.

Drugi dio otvorenih vrata projekta SeniORNI održat će se u ponedjeljak 24.04.2023. u 18:30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Kastva kada će nam psihologinja Dušica Branković kroz radionicu ponuditi alate kojima možemo riješiti svakodnevne frustracije nastale generacijskim nerazumijevanjem i sukobima. Za radionicu se potrebno prijaviti na broj 091 619 7615, a prijaviti se možete sami ili s djecom i unucima.

Svaka promjena u nama i u društvu kreće informiranošću i sudjelovanjem tako da se nadamo vidjeti vas u što većem broju!

Cilj projekata SeniORNI je prevencija institucionalizacije starijih osoba, a projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari