VAŽNO ZA KORISNIKE

KASTAV Od danas novi vozni red linija 18 i 18b te minibusa 18a, nekim korisnicima duplo više polazaka

Foto: Riportal/ Hrvoje Skočić

Od utorka 16.08.2022. godine počinje važiti novi vozni red na linijama 18 i 18B koje prometuju iz Rijeke prema Kastvu, te se uvodi i nova minibus linija 18A Kastav  – Brnčići – Viškovo – Kudeji – Kastav.  Linija će prometovati za Viškovo i Kudeje za vrijeme školske nastave,  a u vrijeme praznika prometovat će do Brnčića

Novost u prometovanju linija 18 i 18B je da prometuju kružno, odnosno svi polasci koji iz Rijeke prometuju preko Rubeša do Kastva (lin 18), vraćaju se preko Rešetara u Rijeku (lin 18B). 

Također vrijedi i obrnuto,  linija 18B iz Rijeke preko Rešetara do Kastva, odnosno Spinčića, te se preko Rubeša vraća prema Rijeci kao linija 18. 

Time su korisnici s područja Rubeša i Rešetara dobili duplo više polazaka prema Rijeci, jer mogu koristiti obje linije.  Liniju koju su koristili kao i do sada, te novu, kružnu liniju u suprotnom smjeru.  

VIDEO DANA:

Potrebno je  posebno naglasiti kako  prva tri jutarnja polaska na liniji 18B,  te onaj u 7:55 iz Kastva presjedaju sa linije 18B na liniju 18 na stajalištu BAČIĆI.  Autobus linije 18B prometovat će do kružnog toka na Martinkovcu i vratiti se u Kastav.   Presjeda se i na zadnjem večernjem polasku iz Rijeke.  Linija 18 iz Rijeke za Kastav,  na kružnom toku Martinkovac presjeda se na liniju 18B za Rešetare i Brnčići.  Radnim danom nema presjedanja na liniju 2 na Srdočima.  I prvi jutarnji polazak prometuje do Rijeke.

Vikednom svi polasci na linijama 18 i 18B prometuju do Srdoča gdje se ostvaruje veza sa linijom 2. Vozači gradske linije 2 dužni su čekati liniju 18/18B.  Na displejima linije 2 u pravcu Srdoča pisati će da je veza sa linijom 18 za Kastav, isto kao što piše ne linije 7 za Pehlin vikendom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari