NA TRGU LOKVINA

Održana Svečana sjednica povodom Dana grada Kastva. Mostarac: ‘Kastav je bolji grad nego prije godinu dana’

Na trgu Lokvina održana je Svečana sjednica povodom Dana grada Kastva. Brojne uzvanike pozdravili su predsjednica Gradskog vijeća Mirela Smojver i gradonačelnik Matej Mostarac

Predsjednica Gradskog vijeća Mirela Smojver istaknula je najvažnije projekte poput izgradnje kanalizacije, uređenja nove zgrade Gradske uprave, matičnog ureda i knjižnice, uređenja igrališta te povećanja iznosa za stipendije i mjera poticanja poduzetništva.

Gradonačelnik Matej Mostarac zahvalio se svima na dolasku rekavši da je svatko na svoj način zaslužan da je Kastav bolji grad nego prije godinu dana. U svom obraćanju zahvalio se djelatnicima Gradske uprave, Gradskom vijeću, partnerima i laureatima te svim građanima Kastva na svemu što rade za grad.

Mostarac najavio otvaranje ginekološke ambulante i ambulante obiteljske medicine

“Na području Kastva u tijeku su investicije vrijedne 100 milijuna eura, a najvažnija je svakako izgradnja kanalizacije i nove škole u Rešetarima za koje nam je odobreno kompletno financiranje i radovi kreću do kraja godine kako bi škola bila spremna do školske godine 2025./2026.

Sa zadovoljstvom najavljujem skoro otvaranje ginekološke ambulante i ambulante obiteljske medicine. Sutra počinje izgradnja reciklažnog dvorišta, a zahvaljujući međunarodnim Interreg projektima dodatno ćemo ozeleniti grad. S jednakim žarom pristupamo manjim projektima kao i onima poput izgradnje nove škole. Odluke nekad nisu lake ali bez odluka nema ni pomaka zato čestitam vijećnicima na proaktivnosti, hrabrosti i odgovornosti. Čestitam laureatima, dobitnicima nagrada Grada Kastva, ali i zahvaljujem svim građanima koje odvajaju svoje vrijeme za zajednicu: od darivatelja krvi, udruga, sportskih klubova, organizatora događanja, poduzetnika, ugostitelja… svih koji odvajaju otpad i uređuju svoje okućnice. Svi oni čine Kastav gradom kakav jest.”, kazao je gradonačelnik Mostarac.

Uzvanike su pozdravili i župan PGŽ-a Zlatko Komadina te gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel koji se, na oduševljenje svih, obratio na čakavskom.

Nagrade Grada Kastva za 2024. godinu

Najsvečaniji trenutak sjednice bilo je uručenje nagrada Grada Kastva za 2024. godinu.

Nagrade su uručene Radojki Ravnić za 40-godišnji neumorni i svesrdni rad te izniman društveni angažman, Nenadu Kukurinu za promociju i svrstavanje Kastva u sam vrh nacionalne gastronomske ponude i Daliboru Rešu za izniman doprinos prepoznatljivosti Kastva na području speleologije.

Umjetnik Saša Jantolek imenovan je počasnim građaninom Kastva zbog iznimnog doprinosa u kulturnoj promociji grada.

Priznanja Grada Kastva za 2024. godinu dobili su tvrtka Topoing d.o.o. povodom 30. obljetnice poslovanja, Udruga umirovljenika i starijih osoba Kastav povodom 25. obljetnice uspješnog rada i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Kastav povodom 10. obljetnice uspješnog rada.

Posmrtno priznanje uručeno je obitelji pokojne Agneze Grgurina za trajni utjecaj i neizbrisiv trag koji je ostavila na lokalnoj razini.

U ime nagrađenih zahvalio se Nenad Kukurin rekavši da ovakva priznanja zajednice i grada u kojem radi i stvara zaista puno znače.

“Kao dijete sam sanjao da imam restoran u Kastvu i već 26 godina živim svoj san u ovom lijepom gradu.”, kazao je Kukurin.

Program svečane sjednice odvijao se u duhu uspješne i nagrađene predstave Duhi, kastavskog KKL-a, a sudjelovali su Muška klapa Kastav i kao voditeljice Tajana Dukić, Linda Lenac i Maja Stepančić.

Glazbeno društvo Spinčići održalo je promenadni koncert prilikom dočeka uzvanika.

Uoči svečane sjednice položeni su vijenci na Gradskom groblju Kastav i na Banovom križu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari