PROJEKT GRADA KASTVA

KASTAV: Predstavljena gradska aplikacija KastApp – moj pametni grad

Foto: Kastav

KastApp – moj pametni grad, kastavska gradska aplikacija, od danas je javna i spremna da na niz načina olakša i poboljša život i komunikaciju građana i Gradske uprave. Novinarima su je predstavili

Matej Mostarac, gradonačelnik Kastva, Vedran Kružić, ravnatelj županijske Regionalne razvojne agencije, i predstavnici tvrtke EXEVIO koja je izradila aplikaciju.

Aplikacija KastAPP je razvijena kao dio Smart city projekta Grad Kastva te omogućuje korisnicima praćenje svih novosti u radu Grada, informiranje o događanjima i turističkim zanimljivostima te dostupnim sadržajima na području Grada putem interaktivne karte.

U cilju podizanja kvalitete života građana te unaprjeđenja komunikacije s Gradom, dostupne su i usluge prijave problema, formiranja građanskih inicijativa te glasanja putem gradskih anketa. Također korisnici će se redovito obavještavati o radovima na području Grada i svim drugim relevantnim informacijama. U pripremi je i sudjelovanje u javnim savjetovanjima (mini “referendumima”) kojima će se građane uključiti u donošenje odluka.
Aplikacija će se kontinuirano razvijati i nadopunjavati novim funkcionalnostima.

Podsjećamo da je Grad Kastav prvi u Hrvatskoj donio Strategiju razvoja Pametnog grada, a nova gradska aplikacija dio je provedbe tog važnog dokumenta.

Gradonačelnik Matej Mostarac pozvao je sve građane koji su u mogućnosti da preuzmu aplikaciju te izrazio nadu da će ona olakšati proces ispunjavanja želja i potreba građana kao i brzinu otklanjanja određenih problema na terenu.

  • Ovime se Grad Kastav dodatno otvara prema građanima i vjerujem da će uskoro zaživjeti i mini „referendumi“ uz pomoć aplikacije kako bi se Kastavci još snažnije uključili u život grada i donošenje odluka, kazao je gradonačelnik.

Ravnatelj Regionalne razvojne agencije Vedran Kružić pohvalio je aplikaciju koja je uz ostale realizirane projekte iz Smart city strategije Kastav svrstala među top tri manja grada u Hrvatskoj po pametnim rješenjima.

Aplikaciju možete preuzeti na sljedećoj poveznici:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.exevio.kastapp

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views