IZLOŽBA U RIPERAJU

KD Čistoća poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na izložbi ”Novi život starih predmeta” vol. 2

Foto: KD Čistoća

Po uzoru na prošlu godinu, KD Čistoća d.o.o. Rijeka poziva sve zainteresirane na prijavu radova za izložbu recikliranih dizajniranih predmeta u Riperaju.

”Novi život starih predmeta” je osmišljen s ciljem podrške građanima u njihovom nastojanju da utječu na sprječavanje nastanka otpada i poticanje ponovne uporabe.

Akcija započinje 16. studenog, a završava 06. prosinca 2020., a svi imaju pravo sudjelovanja. Žiri će odabrati 10 najboljih radova koji će biti izloženi u Riperaju u razdoblju od 14. prosinca 2020. godine do 8. siječnja 2021. godine.

Autori odabranih 10 radova će biti nagrađeni s po dvije ulaznice za predstavu Orašar koja će se održati 19. prosinca 2020. godine u HNK Ivana pl. Zajca.

Svi zainteresirani mogu svoje radove prijaviti slanjem fotografije rada uz ime i prezime (ili pseudonim), naslov rada i kratki opis koncepta na e-mail info@cistoca-ri.hr . Molimo da fotografije budu visokoj rezoluciji.

Žiri će sustavom bodova ocjenjivati sljedeće:

  • krajnji je proizvod izrađen od otpadnog materijala ili predmeta koji bi u protivnom bili odbačeni,
  • kreativni koncept rada i filozofiju oblikovanja, funkcionalnost (ukoliko se radi o novom uporabnom predmetu – upcycle / nadciklaža)
  • estetiku (boje, kompoziciju, urednost izvedbe).

Iako ne moraju nužno svi kriteriji biti zastupljeni, svi će biti bodovani.

Veći radovi koji zahtijevaju više prostora ili su teški pa su za njihov transport potrebni posebni alati i strojevi ili ih nije moguće smjestiti u prostor Riperaja, a žiri ih je odabrao u prvih 10 radova, bit će izložene kao fotografije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari