NOVO POSKUPLJENJE

Video | KD Kozala podiže cijenu grobnih naknada na 8 riječkih gradskih groblja, evo za koliko

Poskupljuje godišnja grobna naknade na 8 riječkih gradskih groblja. Cijena se nije mijenjala 7godina. Više u videoprilogu!

Poskupljenjima ove godine nema kraja. Povećava se i godišnja grobna naknada nagrobljima kojima upravlja KD Kozala i to za 30%.Građanima će na adrese nove uplatnice stići u svibnju a troškove će trebati podmiriti do kraja godine.

“Morate znati da u posljednjih 7 godina su sve cijene otišle jako gore a mi smo zadržavali cijenu na istom nivou. Međutim, nakon 7 godina bilo je pitanje održavanja istog standarda usluge.”,kaže NIves Torbarina, direktorica KD Kozala za Kanal Ri.

Tako će naknada za grobnice i grobove umjesto dosadašnjih 300 kuna iznositi 52 eura. Nova cijena za niše je tako 34 eura, 26 za pretince i 76 eura za kapele i mauzoleje što je povećanje, u prosjeku, za 30 posto.

“Dijeli se na 12 mjeseci i ona je negdje sa 3 eura otišla na 4 eura i 30 centi, tako da mislim da to nije neko jako veliko povećanje. Povećanje je, ali mislim da će korisnici to moći pratiti.”,dodaje direktorica KD Kozale

Posljedice pandemije nisu uzrokovale samo povećan broj smrtnih slučajeva nego i povećanje troškova vezanih uz održavanje groblja i zaštitu korisnika, naglašavaju iz KD-a Kozala

Građani će uplatnice dobiti na adresu tijekom sljedećeg mjesec, a imat će vremena do kraja godine da izvrše uplatu, donosi Kanal Ri.

Više u videoprilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari