EVO DETALJA

KD ViK poziva korisnike na korištenje usluge pražnjenja septičkih i sabirnih jama

Foto: Pixell

U uvjetima povećanih količina otpadne vode, KD Vodovod i kanalizacija poziva korisnike na redovito pražnjenje septičkih i sabirnih jama kako bi se osigurala njihova funkcionalnost, zaštitilo ljudsko zdravlje i okoliš.

„Uvećana potrošnja vode u ljetnim mjesecima stvara dodatni pritisak na septičke i sabirne jame. Pozivamo sve korisnike koji svoje otpadne vode zbrinjavaju u septičkim i sabirnim jamama da redovito provjeravaju razinu njihove zapunjenosti te da na vrijeme osiguraju svoj termin za pražnjenje“, ističu u KD ViK-u.

KD Vodovod i kanalizacija Rijeka tijekom ljetnih mjeseci bilježi i do 40 % veću količinu isporučene vode u odnosu na zimski period, što znači da se u vodovodni sustav kojim se opskrbljuje Rijeka i osam okolnih gradova i općina prosječno isporuči između 73 i 75 tisuća m³ vode dnevno.

VIDEO DANA:

Uslugu pražnjenja i odvoza otpadnih voda iz septičkih i sabirnih jama VIK pruža na području grada Rijeke, Kraljevice, Bakra i Kastva te općine Klana, Kostrena i Čavle.

Pražnjenje septičke i sabirne jame uključeno je u cijenu redovne javne odvodnje, a korisnici su uz mjesečni račun za lipanj dobili i informativni letak s detaljnim informacijama.

Termin redovitog pražnjenja moguće je rezervirati od ponedjeljka do petka, od 7:00 do 15:00 sati pozivom na telefon 051/35 38 41 ili putem elektroničke pošte na septicke@kdvik-rijeka.hr. Redovno radno vrijeme pružanja usluge je od ponedjeljka do četvrtka, od 7:00 do 21:00 sat, petkom od 7:00 do 19:00 sati te subotom od 7:00 do 13:00 sati.

Izvan radnog vremena, odnosno nedjeljom i praznicima, moguće je i interventno pružanje usluge pražnjenja, uz dodatnu naplatu od 250,00 kn s uključenim PDV-om, koja se naplaćuje po izvršenoj usluzi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari