KINO NA MOLO LONGU: Ljetni filmski ciklus KineDok večeras otvara „Zlatni robot“

Međunarodni projekt KineDok u Rijeku donosi projekcije 13 dokumentarnih filmova na dvije lokacije. Ulaz na sve projekcije je besplatan

KineDok, kojeg u Hrvatskoj organizira udruga Restart iz Zagreba, ove godine predstavit će se i u Rijeci u suradnji s udrugama Ri Rock i Kombinat. Nakon ljetnih projekcija jesenski ciklus projekcija održat će se u prostorima Omladinskog kulturnog centra Palach.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Ljetna lokacija je Molo Longo gdje će se već u četvrtak 23. lipnja s početkom u 21 sat održati projekcija filma “Zlatni robot”.

“Zlatni robot” je rumunjski dokumentarac u režiji Constantina Mocanua i Mihaija Dragolee. To je priča o Steluti, 32-godišnjoj boksačici, koja je odrasla u dječjim domovima i na ulici, nakon čega će osvajati europske i svjetske naslove.

KineDok je jedinstveni međunarodni projekt, filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja donosi projekcije autorskih dokumentarnih filmova, uz razgovore s autorima i raznim stručnjacima o filmu, kao i druga zanimljiva popratna zbivanja.

Prošle godine pokrenuto je pilot-izdanje KineDoka, a na 19 različitih lokacija diljem Hrvatske održano je preko 120 projekcija autorskih dokumentaraca pred preko 1500 posjetitelja!

Filmovi su se gledali u bircevima, na trgovima, u galerijama i muzejima, a katkad i u noćnim klubovima – ali uvijek pred vjernom publikom i zaljubljenicima u dokumentarce.

Zlatni Robot

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari