"AFERA LETAK"

Kirigin: Opatijcima je jasno da je ovo Dujmićeva farsa; Tužit ću i njega osobu koja je iznijela neistinit navod!

Foto. Mateo Levak/Riportal

“Mislim da je svima jasno da se radi o izrežiranoj farsi od strane Dujmićevih PR agenata, jer je odmah osvanuo profesinalno montirani video-prilog sa namontiranom muzikom na gradonačelnikovoj Facebook stranici”, ističe “prozvani” Fernando Kirigin

Nakon što je Ivo Dujmić danas na svom službenom Faebook profilu objavio kako je “danas napokon uhvaćen distributer klevetničkih letaka koji su se posljednjih dana distribuirali širom Opatije”, a sve je popraćeno i objavom videa u kojem navodni distributer letaka optužuje navodnog nalogodavca – Fernanda Kirigina, Dujmićeva protukandidata na predstojećim izborima za gradonačelnika Opatije, priopćenjem se oglasio i Fernando Kirigin.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Prljavi i dalje igraju prljavo.

Konačno je vidljiv rezultat kampanje mog protukandidata Ive Dujmića, koju dosljedno provodi od samog početka. Počelo je neobičnom najavom ulaska u kampanju, gdje je pobrojio sve svoje nekretnine i najavio kako očekuje napade protukandidata.

Nastavilo se grafitima “Dujmić je lopov” u Ičićima koje je slučajno prvi otkrio upravo – Ivo Dujmić. Sljedeći korak bio je pamflet koji navodno iznosi klevete o gradonačelniku Dujmiću, iako se radi o tezama koje su već dugo vremena poznate i prisutne u javnom prostoru. Neke od njih, kao imovinu svoje obitelji, iznio je sam gradonačelnik Dujmić.

I konačni čin te drame bilo je današnje priznanje osobe za koju je jasno da ne zna ni što govori niti o kome govori, budući da nije uspjela zapamtiti niti ime onoga kojeg je trebala “ocrniti”. I zanimljivo, ponovo su “mjesto radnje” – Dujmićevi Ičići…

Mislim da je svima jasno da se radi o izrežiranoj farsi od strane Dujmićevih PR agenata, jer je odmah osvanuo profesinalno montirani video-prilog sa namontiranom muzikom na gradonačelnikovoj Facebook stranici.

Drugi kandidati iznijeli su kako iza toga stoji kontroverzni spin-doktor Ive Sanadera, Ratko Maček, što me ne bi iznenadilo prema “autorskom pečatu”.

No, u konačnici, nije važno tko je osmislio ovaj napad na mene u samom finišu kampanje, važno je tko ga je na kraju “potpisao”. A te će osobe snositi i pravne posljedice. Zato ću podnijeti kaznenu prijavu protiv osobe koja je iznijela neistinit navod da je po mom nalogu dijelio letke sa spornim sadržajem protiv Ive Dujmića, jer je počinio kazneno djelo klevete iz članka 149. Kaznenog zakona.

Jednako tako, pokrenut ću privatnu tužbu protiv gradonačelnika Dujmića koji je objavom te profesionalne snimke koju je najvjerojatnije nekome i platio počinio kazneno djelo uvrede po članku 147. istog Zakona.

Siguran sam da moji sugrađani neće nasjesti na jeftine trikove kojima moj protukandidat pokušava odvući pažnju javnosti od nedostatka sadržaja njegove kampanje.”, priopćio je danas Fernando Kirigin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari