"AFERA LETAK"

Kirigin: “Policija potvrdila – nisam niti predmet istrage niti osoba od interesa u ovom slučaju”

“Objava gospodina Dujmića ostavlja brojna neodgovorena pitanja. No za mene je ta priča ovdje završena. Moj “posao” je ponuditi kvalitetnu viziju razvoja Opatije i to je ono što ću nastaviti činiti.”, poručio je danas Fernando Kirigin, kandidat za gradonačelnika Opatije

Kandidat za gradončelnika Opatije Fernando Kirigin (SDP) danas se obratio medijima u svezi “afere letak” koja je odjeknula Opatijom i šire nakon što je kandidat za gradonačelnika i aktualni gradonačelnik Ivo Dujmić objavio video kojim upravo Kirigina dovodi u vezu s naručivanjem “klevetničkih letaka” koji su pretekllih dana kolali Liburnijom prenoseći sadržaj optužujući Dujmića za nečasne radnje.

Priopćenje Fernanda Kirigina prenosimo u cijelosti:

“Nakon što me gradonačelnik Ivo Dujmić javno prozvao kao naruičtelja distribucije letaka koji ga navodno kleveću, očekivao sam poziv policije na razgovor na ovu temu. Međutim, kako me policija nije zvala, kao odgovoran građanin otišao sam jučer u PP Opatija i ponudio svoju pomoć u rasvjetljavanju svih činjenica ovog slučaja.

U ugodnom razgovoru s inspektorom Zatezalom objašnjeno mi je da nisam niti predmet istrage niti osoba od interesa u ovom slučaju.

Iz toga mogu zaključiti da tvrdnja da sam ja naručitelj letaka protiv Ive Dujmića, koju je navodni distributer rekao na snimci koju je režirao, montirao i objavio Dujmićev tim, nije ponovljena u policijskoj istrazi.

Objave gospodina Dujmića ostavljaju brojna neodgovorena pitanja – od toga tko je držao gospodina sa snimke i snimao njegovu izjavu? Je li on bio protupravno zadržan i lišen slobode ili je svjesno sudjelovao u ovoj „montaži“? Tko su građani koji su ga „uhvatili“ i jesu li oni povezani s gradonačelnikom Dujmićem?

Kako gradonačelnik zna da je video snimljen mobitelom iPhone 8s, što je naveo u svojim objavama? Zašto gospodin na snimci tvrdi da sam mu ja dao letke, a gradonačelnik kasnije piše da mu ih je u Matuljima dala žena plave kose koja vozi Renault Clio do toga zašto se informacije plasiraju putem gradonačelnikovog FB profila umjesto kroz službene policijske kanale – ali to je posao koji prepuštam policiji i Državnom odvjetništvu.

Njihov odgovoran posao ne treba se voditi putem društvenih mreža i za mene je ta priča ovdje završena. Moj “posao” je ponuditi kvalitetnu viziju razvoja Opatije i to je ono što ću nastaviti činiti. Uvrede, klevete i objede ostavljam onima koji ne mogu ponuditi drugi sadržaj Opatijcima.”, poručio je danas Fernando Kirigin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari