CIHT KONFERENCIJA

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera potpisao sporazum o suradnji s resornim ministarstvima

Grad Crikvenica domaćin je 11. međunarodne konferencije CIHT s glavnim fokusom na trendove i inovacije u zdravstvenom turizmu, a da je važnost ovog specifičnog oblika turističke ponude prepoznata i na nacionalnoj razini, naglasio je u pozdravnom govoru Vladimir Mozetič, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, ujedno i jednog od organizatora skupa.

„Povezivanje različitih institucija i ustanova pokazao se kao uspješan model koji dodatno prezentira Kvarner, ali i cijelu Hrvatsku. Ova konferencija ima snažnu nacionalnu komponentu. S ponosom mogu objaviti da je Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera s Ministarstvom zdravstva i Ministarstvom turizma i sporta potpisao sporazum o suradnji u području daljnjeg razvoja zdravstvenog turizma u Hrvatskoj“, rekao je Mozetič.

Podsjetimo, klaster okuplja članstvo iz redova medicinskog, turističkog i sveučilišnog sektora te pratećih usluga s ciljem stvaranja konkurentnog zdravstvenog turizma u destinaciji.

“Potencijal razvoja zdravstvenog turizma prepoznali smo kroz značajna osigurana financijska sredstva, gotovo 100 milijuna eura je na raspolaganju za razvoj zdravstvenog turizma, koji će, vjerujem pridonijeti onome što svi želimo, a to je ravnomjerniji razvoj turizma u Hrvatskoj te cjelogodišnji turizam“ , rekao je Josip Pavić, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta.

Važnost zdravstvenog turizma za Primorsko-goransku županiju istaknula je i pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban, koja je prisustvovala konferenciji u ime Primorsko-goranske županije.

Nakon pozdravnih govora službeni dio konferencije nastavio se s temama vezanim uz daljni razvoj zdravstvenog turizma u Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari