VRIJEDNA DONACIJA

Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka doniran prijenosni ultrazvučni Color Doppler uređaj

Idi na originalni članak

U okviru humanitarne akcije „Život nema cijenu“, Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka BINA Istra i partneri donirali su prijenosni ultrazvučni kolor-dopler uređaj Venue Fit proizvođača General Electrics, vrijednosti 33 725,00 eura s PDV-om.

Oglas

Uređaj će u mnogočemu pomoći u liječenju prvenstveno srčanih, ali i drugih teško bolesnih pacijenata. Tim ultrazvučnim aparatom i specijaliziranim sondama koje su uz UZV aparat, liječnici kardiolozi Klinike za pedijatriju moći će i kod najmanje djece, kada je to potrebno, lakše postaviti centralne venske i arterijske linije.

„Ovo je kompaktan, suvremen i moderan uređaj za dječju kardiologiju koji će povećati kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite. Zajedno s ostalom modernom opremom u novom bolničkom kompleksu na Sušaku čini ukupnu kvalitetu europske i svjetske razine, stoga posebno zahvaljujem BINA Istri na današnjoj, ali i na prethodnim dvjema donacijama jer ukupna vrijednost doniranih uređaja BINA Istre KBC-u Rijeka premašuje 150 000 eura“, istaknuo je ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić, dr. med.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Pomoćnica ravnatelja za kvalitetu prof. dr. sc. Renata Dobrila Dintinjana, dr. med., naglasila je da će novim uređajem biti omogućena neinvazivna metoda liječenja, a budući da je prijenosan, u vrlo kratkom roku omogućit će liječnicima doći do naših najmanjih pacijenata, gdje god se oni nalazili. Koliko je uređaj važan i liječnicima, istaknuli su specijalisti pedijatrijske kardiologije.

„U kateterizacijskom laboratoriju kod najmanje djece pristup krvnim žilama izrazito je težak, a ovaj aparat ima izrazito kvalitetnu rezoluciju i omogućit će nam izvrstan prikaz žile koju želimo punktirati. Radi se o uređaju vrhunske tehnologije koji u potpunosti ispunjava ono što nam treba u ovom trenutku“, istaknuo je specijalist pedijatrije s užom specijalizacijom iz pedijatrijske kardiologije Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka prim. mr. sc. Neven Čače, dr. med.

Specijalist pedijatrije s užom specijalizacijom iz pedijatrijske kardiologije Aleksandar Ovuka, dr. med., demonstrirao je rad uređaja s dvjema sondama i objasnio na koji se način obavljaju pregledi srca. Donatori iz tvrtke BINA Istra s velikim su interesom slušali liječnike o tome koliko će novi donirani uređaj pridonijeti kvaliteti liječenja.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Generalni direktor BINA Istre d. d. Dario Silić istaknuo je da je prvenstveno impresioniran izgledom novog bolničkog kompleksa. „Prvi sam put ovdje i mogu obećati da ćemo i dalje ulagati u infrastrukturu prometnica i tunela Učka kako bi naši građani što brže i sigurnije mogli putovati do riječkog KBC-a. Što se tiče donacija, isto tako mogu obećati da ovo nije ni prva ni posljednja jer shvaćamo koliko je važno ulagati u opremu. Iako je ovo nova i moderna bolnica, novih uređaja nikad nije dovoljno“, dodao je Silić.

Tehnički direktor BINA Istre d. d. Christian Santaleza naglasio je kako se tvrtka nalazi u velikom investicijskom ciklusu, ali da vode računa i o programu održivog razvoja uz pomoć kojeg žele sudjelovati u životu zajednice.

Na tome je posebno zahvalan i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović koji je istaknuo da mu je drago što BINA Istra povezuje Istru i Kvarner, a ujedno pomaže i pacijentima. Dodao je da će prometna povezanost prema lokaciji Sušak uskoro biti puno bolja, kad budu završeni radovi na rotoru u blizini novog bolničkog kompleksa.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Svoje dojmove na svečanoj primopredaji kolor-doplera izrazila je i zamjenica župana primorsko-goranskog Marina Medarić. Naglasila je da donacije BINA Istre dokazuju da tvrtka nije isključivo orijentirana na ekonomsko-interesno poslovanje, već nastoji pomoći i široj zajednici te se nada da će čin djelatnika BINA Istre potaknuti i ostale tvrtke da se uključe u doniranje.

Ravnatelj KBC-a Rijeka prof. Alen Ružić uručio je zahvalnicu generalnom direktoru BINA Istre Dariju Siliću i još jednom zahvalio na vrijednoj donaciji.

Prijenosni ultrazvučni kolor-dopler uređaj Venue Fit R4 iz 2023. godine tvrtke proizvođača General Electrics, omogućuje višesmjerno skreniranje, automatsku optimizaciju slike, arhiviranje slike na SSD-u i USB-u, sadrži LCD monitor visoke rezolucije, dva aktivna konektora za dvije multifrekventne sonde, arhivu s bazom podataka, digitalnu tipkovnicu i videoprinter marke Sony. Lako je prenosiv i praktičan, teži svega 5,5 kilograma s ugrađenom baterijom Lithium Ion, a s postoljem za UZV konzolu na kotačima moguće je doći do pacijenta kod kojeg je potrebno pregledati srce gdje god da se pacijent nalazi.

Exit mobile version