EVO DETALJA

Klub Sveučilišta za 3. dob sve zainteresirane poziva na tribinu Izazovi europske sigurnosti

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U ponedjeljak, 27. ožujka 2023. godine, u 17.00 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, u organizaciji Kluba Sveučilišta za 3. dob pri Sveučilištu u Rijeci održat će se tribina „Izazovi europske sigurnosti“.

Tribini će prisustvovati gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, a gost tribine je dr. sc. Mirko Bilandžić, redoviti profesor na Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na tribini će se govoriti o pitanju i procesu razvoja sigurnosti na europskoj razini u kontekstu financijske i energetske krize, rata u Ukrajini, terorizma koji je nakon nekoliko desetljeća opetovano na sceni u europskim metropolama, neizgrađenim i fragilnim državama u europskom susjedstvu te brojnim drugim globalnim čimbenicima i procesima koji su pitanja sigurnosti posljednjih godina postavili u središte političkog i javnog diskursa EU.

Tribina je otvorena za sve zainteresirane.

U privitku biografija dr. sc. Mirka Bilandžić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari